Blomkålssalat med avocadosalsa og roquefort – opskrift

Denne lækre blomkålssalat er det perfekte tilbehør til grill. Og kan du ikke spise det hele, smager den faktisk også godt dagen efter. Husk da blot at tage den ud af køleskabet i god tid inden, så den ikke er iskold. Selv om der er chili i, er den på ingen måde stærk, så du kan spice den yderligere op med en chili mere, hvis du har lyst til det.

 

Ingredienser:

1 lille blomkål, plukket i små buketter
2 avocado
1 bundt forårsløg, fintsnittet
1 jalapeno chili, fintsnittet og uden kerner
Saft af ca. ¾ citron
1 spsk. finthakket frisk koriander
Salt
Peber
2-3 faste tomater i tern
Roquefort, smuldret

 

Sådan gør du:

Blancher blomkålsbuketterne i kogende saltet vand i 2 minutter. Hæld dem i en is, og brus dem over med koldt vand, så de bliver afkølet.

Hak avocadokødet, og bland det med forårsløg, chili, citronsaft og koriander. Smag det til med salt og peber. Vend tomatternene i.

Kom de afkølede blomkålsbuketter i et serveringsfad, kom avocadosalsaen over og drys med smuldret roquefort.

God fornøjelse – og god appetit!