Chipotleflødesauce – opskrift

Denne sauce er blevet lidt af et hit her i huset. Den er god til mange slags kød – og så kan den samtidig få det bedste ud af grøntsager. Den tager ingen tid at mixe sammen. Bemærk dog, at den bliver allerbedst, hvis den står og simrer en times tid. Den er værd at vente på….

chipotleflødesauce

Ingredienser:

½ l piske

en smule bouillon af en slags – tilpasset kødet – eller grøntbouillon

2-3 stk. tørrede chipotle chili – eller 2 tsk chipotlepaste (de tørrede er det bedste)

1/2 tsk. salt

½ tsk. rørsukker

Sådan gør du:

Bland det hele sammen i en gryde. Lad det koge op, skru derefter ned, og lad det simre på lav temperatur i en times tid, til det har kogt ind til en tykkere sauce. Smag til, og server.

Tip: Hvis du ønsker en stærkere sauce, kan du mose chilierne lidt i saucen, når de er blevet bløde.

God fornøjelse – og god appetit!