Jerk-marineret oksebryst med cubansk salat og malangafritter – opskrift

Jeg havde aldrig troet, at jeg skulle synes så godt om oksebryst. Jeg har altid syntes, at det var sådan noget kedeligt kød, men jeg skal love for, at det bliver en lækkerbisken på denne måde. I denne opskrift har jeg brugt nogle lokale ingredienser, som du måske ikke kan få i Danmark, men jeg er sikker på, at de sagtens kan erstattes af noget andet, så du om ikke andet kan blive inspireret af denne opskrift.

Jerk-marineret oksebryst (herovre kaldet brisket):
Jerk marinade
Oksebryst
God oksebouillon, ca. 1 dl

Jerk? Læs lidt om det her – på engelsk.

Masser jerk marinaden ind i kødet på begge sider (godt 1 tsk. pr. halve kilo kød). Lad det stå tildækket i køleskabet til næste dag. Kom lidt god oksebouillon ved, og dæk kødet godt til med folie. Stil det i en 175 grader varm ovn i ca. 3 timer. Det er færdigt, når det falder fra hinanden, når du trækker i det med en gaffel.

Her er Thomas ved at skære kødet ud – det ser lækkert ud ik’?

Cubansk salat:
Romaine salat
1 avocado skåret i tern
1 rødløg, finthakket (hvis det er stort så brug ½ i stedet)
1 spsk. olivenolie
Saft af ½ lime
Salt

Malangafritter:
Knap et halvt kilo malanga
1 æg
1 hvidløgsfed, presset
1 tsk. finthakket persille
2 tsk. salt
1 tsk. hvidvinseddike
Olie (vi bruger Canola oil herovre, men du kan bruge den olie, du har lyst til)

Skræl malangaerne, riv dem på et rivejern på den grove side. Mix ovenstående ingredienser, og bland de revne malanga i. Kom olien i en pande med høje sider, og varm den grundigt op. Kom klatter af malangamix i med en spiseske. Steg dem, til de er gyldne – vend dem undervejs.

Malanga – sådan ser de ud:

Sådan ser de færdige malangafritter ud.

God fornøjelse – og god appetit!