Kikærtepandekager med majs og avocadosalsa – opskrift

Kikærtemel er altså et hit for os, der prøver at undgå at spise almindeligt mel. Så jeg tester på livet løs måder at bruge kikærtemel, og disse frokostpandekager blev en succes. De er her lavet med majs, men du kan jo selv erstatte majsen med fx skinke, kylling, soltørrede tomater, eller hvad du nu foretrækker. Avocadosalsaen gør det til en lækker lille frokostret.

Ingredienser:

60 g kikærtemel
½ tsk bagepulver
½ – 1 tsk. tørret oregano
Salt
1 lille dåse majs
1 dl mælk
1 æg

Olie

 

Avodadosalsa:
1 avocado
3 forårsløg
2 tomater
Lidt limesaft
Chiliflager efter smag
Salt
Friskkværnet sort peber

 

Sådan gør du:

Start med at lave avocadosalsaen. Det gør du ved at skære avocado og tomater i tern, hakke forårsløgene og smage til med lime, chili, salt og peber.

Tænd ovnen på ca. 150 grader. Bland de tørre ingredienser i en skål. Pisk æg og mælk i en anden skål. Pisk det hele sammen, så det er uden klumper. Vend til sidst majs i.

Varm en pande op, kom olie på, og kom ca. 4 spsk. dej på panden til hver pandekage. Der bliver 4 pandekager ud af portionen. De skal stege 2-3 minutter på hver side. Hold dem varme i ovnen, mens du steger resten.

Server de varme pandekager med avocadosalsaen til.

 

 

God fornøjelse – og god appetit!

 

 
41