Korianderkrydret kylling – opskrift

Jeg bruger tit kyllingebryster med ben, når jeg skal tilberede hele kyllingebryster, da de har en meget bedre smag end almindelige kyllingebryster uden ben. De bliver heller ikke så let tørre.

Vi fik en kold salat med rød quinoa tilsat frisk koriander, forårsløg, soltørrede tomater, ristede champignon og jalapeno chili. En bulgur- eller couscousalat vil sikkert også passe godt til – eller en grøn salat. Mulighederne er mange.

Ingredienser:

1 bundt koriander

1 bundt persille

4 spsk. olivenolie

2-3 fed hvidløg

3 tsk. stødt spidskommen

3 tsk. stødt kanel

saft og skal af 1 stor citron eller 2 små

salt

friskkværnet sort peber

4 kyllingebryster med ben

Sådan gør du:

Kom ingredienserne til marinaden i en blender, og blend det til det en ensartet masse. Fjern skindet fra kyllingebrysterne. Kom bryster og marinade i en plasticpose, og sørg for at ”massere” marinaden godt ind i kyllingebrysterne. Lad det stå mindst et par timer i køleskabet – og gerne natten over. Vend posen af og til.

Tænd ovnen på 200 grader. Tag kyllingebrysterne op af marinaden, og læg dem i et stort fad – gerne på bagepapir, så gør du det nemmere for dig selv bagefter. Steg dem i ca. 45 minutter. Jeg bruger et stegetermometer, så er du på den sikre side.

God fornøjelse – og god appetit!