Kylling Marsala – opskrift

Denne ret er intet mindre end fantastisk! Saucen, kyllingen og pancettaen spiller helt fantastisk sammen.

Vi bruger tynd kylling – det er en udskæring, vi kan købe sådan i USA, men du kan sagtens lave den selv. Skær kyllingefileterne igennem horisontalt, og bank fileterne ud, så de er lige tykke over det hele.

 

 

Ingredienser:

Olivenolie efter behov
200 g pancetta i små tern
Hvedemel
500-600 g tynd kylling (se forklaring ovenfor)
Salt
Friskkværnet sort peber
1 ¼ dl Marsala (jo bedre Marsala  – jo bedre sauce)
¼ l piskefløde
1 nip rørsukker
En lille smule koncentreret kyllingebouillon (jeg bruger en pasta)

Kogte grønne bønner – og tag nu de friske i stedet for de frosne

Sådan gør du:

Til denne ret er det vigtigt at have ingredienser m.m. klar til, når du går i gang. Varm en pande op, og kom lidt olivenolie på panden. Steg pancettaen, til den er sprød og lysebrun. Tag pancettaen op, og gem fedtstoffet på panden.

Kom mel på en tallerken, og dup kyllingefileterne i melet. Ryst overskydende mel af, og krydr på begge sider med salt og peber. Kom dem straks på panden. Der skal løbende tilsættes olivenolie, så hold godt øje med panden. Steg dem et par minutter på hver side, og hold dem varme i ovnen.

Når du har stegt alle kyllingefilterne, kommes Marsalaen på panden. Lad det koge lidt ind. Kom herefter piskefløden på panden, og lad det koge ind igen, indtil saucen har tyknet. Smag til med bouillon, salt, peber og rørsukker. Kom kyllingen og pancettaen tilbage i panden, vend det rundt, og server med kogte bønner eller det tilbehør, du foretrækker.

 

God fornøjelse – og god appetit!