Marinerede oliven med hvidløg og rosmarin – opskrift

Lækre marinerede oliven til en hyggestund – og så er det ovenikøbet sundt.
Du kan vælge de oliven, du synes bedst om. Vælg gerne både sorte og grønne.

Ingredienser:

1 dl god olivenolie
4 fed hvidløg, som har fået et godt slag med kniven, så smagen kommer ud – og pillede
lidt strimler af orangeskal
lidt strimler af citronskal
rosmarinnåle fra en gren, gerne i små bundter (det ser hyggeligt ud)
1 stort laurbærblad eller 2 små
½ tsk. rød peber flager
½ tsk. allehånde
1 glas sorte oliven
1 glas grønne oliven

Sådan gør du:

Varm olien op i en pande ved medium varme. Kom hvidløgsfeddene i, til de bliver gyldne, ca. 3 minutter. Kom orange- og citronskal i sammen med rosmarin, laurbærblade, rød peber flager og allehånde. Lad det simre i et par minutter, og rør i det af og til. Kom oliven i blandingen, og bland det godt.

Kom det hele i en skål, og sæt det i køleskabet. Rør i det af og til – og vent helst et par dage, før du begynder at spise af det. Så bliver det rigtig godt. Kan holde sig op til en uge ca.

Husk at lade blandingen få stuetemperatur inden servering.

God fornøjelse – og god appetit!