Jeg er så heldig lige nu at have besøg fra Danmark, så jeg bliver topforkælet – også med hjemmelavet mad. Min papfar Søren lavede denne fantastiske chilliret med svinekød den anden dag – og jeg fik lokket opskriften ud af ham, så I også kan få fornøjelsen. Vi fik den med nachos, revet ost og cremefraiche – samt selvfølgelig den hjemmelavede salsa og guacamole. Vi serverede resterne den næste dag med en omgang ris med røde bønner.

 

En nakkekam på ca. 2 kg
1 stort løg
½ l bouillon
1 stort glas milde grønne chilli ( fra Rema 1000)
1 spsk. jalapenos

Skær kødet i tern og brun med salt og peber.
Hak løget groft
Hak Jalapenos fint
Hvis der er stilke på chillierne, skal de fjernes, og chillierne skæres i centimeter lange stykker.

Tænd ovnen på 150 grader.
Bland alle ingredienser godt i en stegeso.
Lad det simre i ovnen i 5 – 6 timer, og jævn med arrowroot eller maizena.

Server som burritos i tortillaer med crème fraiche, revet ost og hjemmelavet salsa og guacamole.

Salsa:

1 stort løg
1 spsk. hel korianderfrø
1 spsk. hel spidskommen
1 teske groft salt
1 spsk. jalapenos
1 dåse flåede tomater

Hak løget groft.
Knus og bland coriander, spidskommen og salt i en morter
Varm lidt olie op i en kasserolle og brænd krydderierne af.
Sauter løget sammen med krydderierne.
Hæld jalapenos ved
Tilsæt tomaterne, og lad det simre en ½ times tid.
Brug helst hele flåede tomater, og hak dem let, når du rører i salsaen, den bliver bedst når den er lidt “chunky”.

Guacamole:

2- 3 modne avocado
2 fed hvidløg
2 spsk. olivenolie
1 bundt forårsløg
Saft fra en 1 lime
Chilli eller jalapenos efter smag.

Skær avocadoerne i grove tern.
Hak forårsløgene fint
Hak hvidløg og chilli/jalapenos fint
Bland det hele i en skål, og tilsæt limesaften.
Hak det groft sammen med en gaffel, men pas på det ikke bliver for fint.

Pork Green ChilliPrep time: 30 minsCook time: 6 hrs 0 minTotal time: 6 hrs 30 minsPork Green Chilli

5
4
    Ingredients

    Directions

Yield6 servings

Smag:Rating