Jeg er så heldig lige nu at have besøg fra Danmark, så jeg bliver topforkælet – også med hjemmelavet mad. Min papfar Søren lavede denne fantastiske chilliret med svinekød den anden dag – og jeg fik lokket opskriften ud af ham, så I også kan få fornøjelsen. Vi fik den med nachos, revet ost og cremefraiche – samt selvfølgelig den hjemmelavede salsa og guacamole. Vi serverede resterne den næste dag med en omgang ris med røde bønner.
En nakkekam på ca. 2 kg
1 stort løg
½ l bouillon
1 stort glas milde grønne chilli ( fra Rema 1000)
1 spsk. jalapenos
Skær kødet i tern og brun med salt og peber.
Hak løget groft
Hak Jalapenos fint
Hvis der er stilke på chillierne, skal de fjernes, og chillierne skæres i centimeter lange stykker.
Tænd ovnen på 150 grader.
Bland alle ingredienser godt i en stegeso.
Lad det simre i ovnen i 5 – 6 timer, og jævn med arrowroot eller maizena.
Server som burritos i tortillaer med crème fraiche, revet ost og hjemmelavet salsa og guacamole.
Salsa:
1 stort løg
1 spsk. hel korianderfrø
1 spsk. hel spidskommen
1 teske groft salt
1 spsk. jalapenos
1 dåse flåede tomater
Hak løget groft.
Knus og bland coriander, spidskommen og salt i en morter
Varm lidt olie op i en kasserolle og brænd krydderierne af.
Sauter løget sammen med krydderierne.
Hæld jalapenos ved
Tilsæt tomaterne, og lad det simre en ½ times tid.
Brug helst hele flåede tomater, og hak dem let, når du rører i salsaen, den bliver bedst når den er lidt “chunky”.
Guacamole:
2- 3 modne avocado
2 fed hvidløg
2 spsk. olivenolie
1 bundt forårsløg
Saft fra en 1 lime
Chilli eller jalapenos efter smag.
Skær avocadoerne i grove tern.
Hak forårsløgene fint
Hak hvidløg og chilli/jalapenos fint
Bland det hele i en skål, og tilsæt limesaften.
Hak det groft sammen med en gaffel, men pas på det ikke bliver for fint.
- Ingredients
- Directions
Yield6 servings
Jeg lavede den lige her i weekenden og hold nu kæft hvor er det godt!
Vil du ikke godt snart begynde at skrive noget mere igen? Jeg elsker dine opskrifter og dine artikler.
mvh
Lotte
Hej Lotte
Det er jeg glad for at høre. Jo, der vil komme flere opskirfter 🙂
Hej Charlotte
Kan man lave denne ret i andet end en stegeso ? Det lyder vildt lækkert 🙂
Hej Tina
Ja, så længe du laver den i noget med et tætsluttende låg, så retten ikke tørrer ud.
Tak skal du have. Det skal afprøves 🙂
God fornøjelse 🙂