Vidste du, at en risalamande lavet af risottoris bliver fuldstændig perfekt? Og ja – det gør den. Jeg lavede i går denne risalamande og har fået kreeret en virkelig lækker sag. Jeg er blevet inspireret af min mors opskrift lavet på god gammeldags maner med grødris og fremtryllet min egen version, som jeg synes er lige i øjet. Den blev lavet ud fra, at det her i USA, hvor vi bor, er vanskeligt at skaffe grødris. Faktisk vil jeg fremover lave den med risottoris – selv om jeg kunne skaffe grødris 🙂 Lad mig høre, hvad du synes.

Her er risalamande til 6-8 personer.

Og husk nu den hele mandel – og mandelgaven!

God fornøjelse – og god appetit!

 

Risalamande opskrift – lavet af risottorisRisalamande opskrift – lavet af risottorisSummaryKom mælk, sukker, salt, flækkede vanillestænger og –korn i en tykbundet gryde eller sauterpande. Bring det forsigtigt i kog, og tilsæt risene. Rør grundigt i et minuts tid. Læg tætsluttende låg på, og lad det koge i 18-22 minutter (eller iht. instruktionerne på risene). Rør i det jævnligt, og hold godt øje med, at det ikke koger over.

Lad grøden køle helt af – og bliv ikke bekymret over, at den er meget flydende. Den skal nok sætte sig.

Tag vanillestængerne op, og vend mandlerne i grøden. Pisk fløden, og vend den forsigtigt i. Kom det i en serveringsskål, og stil det på køl, til det skal serveres. Server med kirsebærsauce.

4.565
9
    Ingredients

  • 2 dl risottoris
  • 1 liter sødmælk
  • 2 vanillestænger
  • 75 gram sukker
  • 1 knivspids salt
  • 100 gram smuttede hakkede mandler
  • 4 dl piskefløde
    Directions

  1. Kom mælk, sukker, salt, flækkede vanillestænger og –korn i en tykbundet gryde eller sauterpande. Bring det forsigtigt i kog, og tilsæt risene. Rør grundigt i et minuts tid. Læg tætsluttende låg på, og lad det koge i 18-22 minutter (eller iht. instruktionerne på risene). Rør i det jævnligt, og hold godt øje med, at det ikke koger over.

    Lad grøden køle helt af – og bliv ikke bekymret over, at den er meget flydende. Den skal nok sætte sig.

    Tag vanillestængerne op, og vend mandlerne i grøden. Pisk fløden, og vend den forsigtigt i. Kom det i en serveringsskål, og stil det på køl, til det skal serveres. Server med kirsebærsauce.

Yield6-8 personer

Rating