Butternut squash – også kaldet moskusgræskar eller melongræskar på dansk – kan du bruge til mange ting. Jeg har her valgt at riste dem i ovnen med krydderier, men du kan også bruge dem i en suppe for eksempel eller grille dem. Du kan tilsætte dem til brød eller bruge dem i lasagne eller andre ovnretter. Den smukke orange farve er meget appetitlig og så indeholder den kun få kalorier og ganske mange gode ting lige fra betakaroten, fibre, B og C vitamin samt magnesium.

 

 

Ristede butternut squashPrep time: 10 minsCook time: 25 minsRistede butternut squash

5
5
    Ingredients

    Directions

  1. Skær butternut squashen i mindre ensartede tern.

    Bland olivenolie og krydderier i en skål, og vend ternene grundiigt heri. Spred dem jævnt ud på en bradeplade, og sæt dem i ovnen ved 200 grader i ca. 25 minutter, eller indtil de ser færdige ud og ikke giver modstand, når du stikker i dem med en gaffel.

    Nu skriver jeg krydderier – og her kan du dybest set bruge, hvad du vil. Jeg har her brugt en balnding af salt, kanel og cayennepeber, men du kan jo gøre som du vil. Fx en italiensk blanding med basilikum, oregano og timian og måske hvidløg – eller hvad med citronpeber, salt og måske salvie?

Yield1-2

Rating