Det er sjældent jeg spiser kager – men det sker da af og til. Jeg synes tit, at de er for søde. Denne opskrift falder lige i min smag, da den ikke er oversød og har syrligheden fra citronsaft og -skal. Ricottaen får den til at blive dejligt svampet – særligt dagen efter. Husk at bruge økologiske citroner, når du bruger skallen.
- Ingredients
- Knap 5 dl mel
- 1/2 tsk bagepulver
- 1/2 tsk natron
- 1/2 tsk salt
- 2 1/4 dl sukker
- 1 spsk sukker til drys
- 115 g smør (stuetemperatur)
- 1 spsk fintrevet citronskal (fra 2 citroner)
- 2 1/4 dl ricottaost
- 1 stort æg
- 1 spsk frisk citronsaft
- 1/2 tsk vanilleessens
- 1 håndfuld snittede mandler til pynt
- muffinpapirforme
- Directions
- Put muffin papirforme i en muffinbageplade. Forvarm ovnen til 180 grader.
Bland mel, bagepulver, natron og salt i en middelstor skål. I en stor skål pisker du med en håndmixer sukker, smør og citronskal, til det er let og luftigt. Vend ricottaen i. Bland æg, citronsaft og vanilleekstrakt i. Vend de tørre ingredienser i, og vend det hurtigt sammen.
Del dejen ud i de 12 muffinforme. Drys toppen med sukker og dernæst med snittede mandler.
Bag til de er kun ganske lysebrune på toppen i cirka 20 minutter, og lad dem køle lidt af. (Tjek inden du tager dem ud med en pind, at dejen ikke hænger ved). Server dem lune eller ved stuetemperatur.
Yield12
Hej Charlotte, de små citron ricotta kager ser lækre ud – men mangler der ikke en opskrift?
Bedste hilsner Hanne
Hej Hanne
Mange tak for det. Opskriften er på bloggen, så det fortår jeg ikke, men den kommer her igen:
Ingredients
Knap 5 dl mel
1/2 tsk bagepulver
1/2 tsk natron
1/2 tsk salt
2 1/4 dl sukker
1 spsk sukker til drys
115 g smør (stuetemperatur)
1 spsk fintrevet citronskal (fra 2 citroner)
2 1/4 dl ricottaost
1 stort æg
1 spsk frisk citronsaft
1/2 tsk vanilleessens
1 håndfuld snittede mandler til pynt
muffinpapirforme
Directions
Put muffin papirforme i en muffinbageplade. Forvarm ovnen til 180 grader.
Bland mel, bagepulver, natron og salt i en middelstor skål. I en stor skål pisker du med en håndmixer sukker, smør og citronskal, til det er let og luftigt. Vend ricottaen i. Bland æg, citronsaft og vanilleekstrakt i. Vend de tørre ingredienser i, og vend det hurtigt sammen.
Del dejen ud i de 12 muffinforme. Drys toppen med sukker og dernæst med snittede mandler.
Bag til de er kun ganske lysebrune på toppen i cirka 20 minutter, og lad dem køle lidt af. (Tjek inden du tager dem ud med en pind, at dejen ikke hænger ved). Server dem lune eller ved stuetemperatur.