Spaghetti Bolognese – opskrift

Her er opskriften på min yndlings Spaghetti Bolognese. Den er nem at lave – men husk, at lader du den simre i 1 1/2 – 2 timer bliver den endnu bedre.

Husk at bruge grovpasta. Køber du en god grovpasta, smager det mindst lige så godt som den hvide – og så er det meget sundere.

Som du kan se, skal du bruge parmesan til at rive over retten, inden du spiser den. Nå ja, det skal jeg jo selvfølgelig ikke bestemme, men det er en fantastisk smagsoplevelse at gøre det. Parmesanost på brev duer bare ikke! Det er komplet uegnet til menneskeføde og en fornærmelse mod alle anstændige smagsløg. Brug friskrevet parmesan – og kan du ikke få parmesanost, kan du også bruge Grana Padana. Det fås i alle supermarkeder i Danmark. Og har de det ikke – så find et andet sted at handle!



Ingredienser:

500 g magert hakket oksekød

125 g pancetta

3 ds. hakkede tomater

3-4 fed hvidløg

1 løg

1 stængel bladselleri

2 dl rødvin

2 tsk. oregano

Lidt olivenolie

2 -3 tsk. salt

Friskkværnet sort peber

1 tsk. kanel

Grovspaghetti el. -linguine

Friskrevet parmesanost

Sådan gør du:

Skær pancettaen i små tern, og steg den på panden i olivenolien ved middel varme ca. 5 minutter.

Hak løg, hvidløg og bladselleri fint, og kom det på panden sammen med pancettaen. Efter et par minutter tilføjes hakket oksekød, som brunes i yderligere et par minutter. Tilsæt nu salt, lidt friskkværnet peber, oregano samt kanel. Steg, til kødet ikke længere er rødt.

Herefter tilføjes de flåede tomater og rødvinen. Retten skal nu simre i 1½ til 2 timer. Smag til med salt til sidst.

God fornøjelse – og god appetit!

 
51