Sprød müsli uden sukker – opskrift

Så fik jeg taget hul på en morgenmadskategori. Og selvfølgelig skal den første opskrift her være på en lækker hjemmelavet müsli.

Vi får selv hver dag yoghurt naturel med müsli. Det mætter godt, og så er müslien selvfølgelig uden sukker. Jeg bruger xylitol, fordi det er et 100% naturligt sødestof, der har et glykæmisk indeks på 0. Og det betyder, at det overhovedet ikke påvirker dit blodsukker eller feder. Og så er xylitol faktisk særdeles gavnligt for tænder og mundhule. Du kan reelt erstatte sukker i næsten alle sammenhænge med xylitol – med deraf følgende gevinst på både badevægt og tænder.

 

Sprød müsli uden sukker – opskrift

Sprød müsli uden sukker – opskrift

Ingredients


  • 2 dl rugflager

  • 2 dl grove havregryn eller bygflager

  • 2 dl græskarkerner

  • 2 dl hakkede mandler

  • 2 dl hakkede paranødder

  • 4 tsk. stødt kanel

  • 6 spsk. xylitol sweetener

  • Vanillepasta efter smag

Instructions


  • Bland alle ingredienser i en stor skål. Spred det ud på en bageplade beklædt med bagepapir. Rist det i en 185 grader varm ovn i ca. 15 min. Vend det jævnligt.

  • Lad det køle helt af, og kom det på lufttætte beholdere.

 

God fornøjelse – og god appetit!

 
4.1712