Stegte plantains

Vi er blevet ret vilde med plantains. En plantain minder meget om en banan, men har faktisk slet ikke noget med en banan at gøre. En plantain kan afhængig af, hvor moden den er, være grøn over til sort. Når de er mest modne (og sorte), er de meget mere søde, end når de er grønne. Begge dele smager godt, så det er lidt en smagssag. Vi har fundet en lækker måde at tilberede dem på, men der er masser af muligheder.


Ingredienser:

2 plantains, skrællet og enten skåret i skiver eller flækket og skåret i 3 dele
1 spsk. smør
1 spsk. olie
4 spsk. hvidvins- eller champagneeddike
Knap 2 spsk. rørsukker

Sådan gør du:

Smelt smørret på en pande sammen med olien ved middel varme. Steg plantains i 2-3 minutter til de er gyldne på begge sider. Kom herefter vineddike og sukker på panden, og lad det karamellisere i ca. 5 minutter. Vend dem undervejs.

Vi gik all-american og fik dem med svinekotelet, bønner og majs.

God fornøjelse – og god appetit!