Svinemørbrad grillet på planke – opskrift til planke grilning

Den anden dag fandt vi en lækker Weber butik med masser af spændende grill udstyr. De havde blandt andet flere forskellige grill planker. Det lød lækkert og nemt at bruge, så det måtte vi prøve. Vi valgte en Maple grilling plank (ahorn), som egner sig bedst til svinekød, kylling og seafood. Så forsøg 1 blev med svinemørbrad.

Kødet fik en lækker rund lidt sød/røget grillsmag og var meget saftigt.

 

Sådan gør du ved planke grilning:

  1. Læg planken i vand i mindst 1 time
  2. Opvarm grillen til høj temperatur. Brun kødet et par minutter på hver side, tag det af, og dæk det med stanniol.
  3. Skru ned på 180 grader. Kom den gennemvædede planke på grillristen, luk låget, og lad den ligge i 3 minutter, hvorefter den vendes.
  4. Læg maden på den varme grill planke, luk låget, og steg til det er færdigt. Kødet skal ikke  vendes. Brug gerne et stegetermometer.

 

Hold dog godt øje under grilningen, da der kan gå ild i planken, så hav en vandforstøver eller andet ved hånden.

 

Man kan faktisk godt genbruge grill planken. Du lægger den bare i vand, fx mens du spiser, vasker den godt af i varmt vand og lader den tørre til næste gang. Hvis der er træ tilbage, kan den fint genbruges, måske op til 3 gange.

 

Ingredienser:

Spice rub:

1 tsk. revet appelsinskal

2 tsk. sød paprika

2 tsk. spidskommen

1 tsk. sukker, gerne rørsukker

1 tsk. tørret oregano

1/2 tsk. allehånde

 

2 svinemørbrad

olivenolie

 

Sådan gør du:

Trim mørbraderne, og gnid dem med olivenolie og spice rub.  Grill dem 2 minutter på begge sider, læg dem på en tallerken, og dæk dem løst med stanniol, mens du udfører punkt 3 og 4 ovenfor. Bruger du stegetermometer skal temperaturen i en svinemørbrad være omkring 73-74 grader. Lad den gerne hvile 5 minutter, før du skærer den i skiver. Salt skiverne efter smag, når du har dem på tallerkenen.

Det kan lyde lidt kompliceret, men det er faktisk ganske nemt – og så smager det fantastisk.

God fornøjelse – og god appetit!

 

Vi serverede Blomkålssalat med avocadosalsa og roquefort til.