I USA findes en kæde, der hedder ”Cinnabon”, som har specialiseret sig i kanelsnegle.
De smager fantastisk!! Efter min smag er denne opskrift det tætteste, man kan komme på smagen.
- Ingredients
- Directions
- Snegle:
1 pk gær
2½ dl håndvarmt vand
100 g sukker
1½ dl kærnemælk
2 æg
100 g smeltet smør
700 – 800 g hvedemel
2 tsk. havsaltFyld:
200 g blødgjort smør
350 g muscavado sukker
3 spsk. kanel
1 tsk. MaizenaGlasur:
200 g flødeost
100 g blødgjort smør
150 g flormelis
½ spsk. citronsaft
1 tsk. vanillesukker
½ tsk. havsaltRør vand, sukker og gær sammen til gæren er opløst, og lad det stå i 5 min.
Smelt smørret i en skål, og mix det herefter med æg og kærnemælk.
Bland det i vand/gærblandingen.
Sæt røremaskinen på lav hastighed, og tilføj 500 g af melet lidt af gangen.
Når det er æltet godt tilføjes salt og herefter resten af melet lidt af gangen til dejen har en passende konsistens.
Normalt bruges der i alt ca. 750 g.
Ælt herefter i min. 5 minutter.
Pensl overfladen med lidt olie, og dæk med film og et fugtigt viskestykke, og lad den hæve varmt i ca. 1½ time til dobbelt størrelse.Imens forberedes fyldet. Bland sukker, kanel og maizena i en blender og tilføj smørret lidt efter lidt til det er en jævn smørbar masse – maizenaen gør, at fyldet bliver, hvor det skal være og ikke ligger i bunden af bradepanden til slut.
Når dejen er hævet, rulles den firkantet ud på et meldækket bord 60 cm bred og 40 i højden.
Fordel fyldet jævnt, men undlad de 2 nederste centimeter.
Rul fra toppen, og klem den nederste kan godt fast.
Del først rullen i fire ens stykker, og del herefter dem i tre hver, så du har 12 ens ruller.
Smør 2 25×35 forme, og sæt sneglene i med ens afstand, de hæver meget.
Lad dem hæve varmt i 1½ time.Så er det tid til glasuren. Hæld flødeosten og smør i en skål, og mix til det er let og luftigt. Tilføj flormelis, citronsaft, vanillesukker og salt og mix i 5 min.
Tænd ovnen på 180 grader.Når ovnen er klar bages i 20 – 25 min. til sneglene er gyldne.
Straks når sneglene kommer ud af ovnen fordeles halvdelen af glasruren, og når de har kølet 10 – 15 min. fordeles resten.
Yield12
Hej Charlotte
Har her til morgen bagt (ja, stod op kl. 5, for havde lige misset i min planlægning at de skal hæve i 2x 1½ time, så dejen blev æltet i aftes og bagt i dag!) disse voldsomt fantastiske cinnamon rolls. Holy moly….! De er uden tvivl de bedste, jeg nogensinde har smagt!! De blev dog lidt meget store og voksede helt sammen i mine to fade, der nærmest skulle stables i ovnen. 😀
Et enkelt spørgsmål: har du erfaringer med at fryse dem? Evt. “halvbagte” (som bake-off)? Det er jo en stor portion og jeg kan knapt spise en halv, så det kunne være så fedt at have nogle liggende i ovnen, der bare kan “trylles” frem.
1000 tak for opskriften! 🙂
Carina
Hej Carina
Velbekomme da – jeg er glad for, at du kunne bruge den 🙂
Det er faktisk meningen, at de skal vokse sammen. Det gør ikke noget 🙂
Jeg kan ikke forestille mig, at det er et problem at fryse dem. Det plejer jo ikke at være et problem med gærdej. Så kan du jo varme dem i ovnen og slutte af med glasuren.
Lad mig høre, hvordan det går 🙂
God weekend!
Glæder mig rigtig meget til, at bage disse i weekenden og se om fyldet bliver inde i dem istedet for i bunden af pladen 🙂
Og glæder mig til, at komme til Florida til sommer 🙂
Hilsen Birgitte
God fornøjelse Birgitte! Og det kan jeg godt forstå – Florida er skøn 🙂 God ferie!
Kan man godt lade dejen stå i et døgn?
Hej! Det ville jeg nok ikke gøre.
Hej! Ville bare sige at de smager simpelthen så godt!! Kan stærk anbefale 🙂
Dem skal jeg lave igen
Dejligt at høre 🙂
Ok, jeg var i USA for 20 år siden, og har drømt om disse siden. De smager fuldstændig, som jeg husker dem! Og størrelsen kan man ikke klage på;)
Den her sneglekage er blevet en klar favorit. Den smager bare helt rigtig med den helt rigtige konsistens. Hele verden fortjener at smage den🤩
Lav dem med halvdelen af gæret, og sæt kanelsneglene ind i køleskabet natten over. Tag sneglene ud halv time før de skal bages.
Smager helt fantastisk.
Jesus altså 🤩 har aldrig smagt noget der smager så himmelsk 🤩 selv min mand som ikk er vild med kanel har spist flere nu og siger det er voldsomt lækkert 🎉🎉🎉🫶🏻