Aspargessalat med pecorino – opskrift

Forleden var vi på Farmers Market, som er et sted, hvor lokale producenter af frugt og grønt m.m. sælger deres varer. Blandt meget andet købte vi et bundt fantastisk flotte og lækre asparges, og så biksede jeg lige en salat sammen, som blev så god, at Thomas insisterer på at få den igen – og at jeg deler den med jer.

Ingredienser:

1 bundt grønne asparges

½ rødløg, fintsnittet

1 – 1½ dl friskrevet pecorino

God olie

2-3 spsk. balsamico eller rødvinseddike efter smag

Lidt salt

Sådan gør du:

Knæk enden af aspargesene, hvor de naturligt knækker, og skær dem i små stykker. Bland asparges, rødløg og pecorino. Kom balsamico, olie og salt over, og bland igen.

Lad gerne salaten stå og trække i en times tid, så marinerer aspargesene, og smagsindtrykkene forstærkes.

God fornøjelse – og god appetit!

 
51