Chili con carne opskrift – med chokolade

Chili con carne opskrift – med chokolade

Her får du opskriften på verdens bedste Chili con carne – intet mindre! Jeg har justeret og justeret – og nu er den lige i øjet. Prøv den, og lad mig høre, om jeg ikke har ret? Og så er den super nem at lave. Jeg har brugt habanero chili, men retten er ikke overvældende stærk, den har bare en god kraftig smag. Du kan selvfølgelig selv justere op og ned på chilistyrken, som du vil.

Chili con Carne med chokolade opskrift

Ingredienser:

2-3 spsk. olie
1 stort løg, finthakket
2 fed hvidløg, presset
1 lille stærk chilipeber – fx habanero chili, meget finthakket
1 tsk. spidskommen
1 tsk. stødt kanel
600 g hakket oksekød
1 tsk. chilipulver
Havsalt
Friskkværnet sort peber
1 ds. hakkede tomater
2 dl oksebouillon
200 g kidney bønner fra dåse, skyllede og afdryppede
25 g mørk chokolade 70%, finthakket

Tilbehør:
Mexicanske øl, limebåde, creme fraiche og nachos

Sådan gør du:

Varm en dyb pande op med olien. Tilsæt løg, hvidløg og chili. Efter et par minutter tilsættes  chilipulver, salt, peber samt kanel og spidskommen. Vend det godt sammen.

Rist dernæst kødet i blandingen. Hæld tomater på sammen med bouillon og bønner, og lad retten simre i 25 minutter. Rør undervejs.

Smag retten til – tag den fra varmen, og rør finthakket chokolade i.

God fornøjelse – og god appetit!

Chili con CarnePrep time: 30 minsCook time: 45 minsTotal time: 1 hr 15 minsChili con CarneSummaryAf alle de mange opskrifter på chili con carne slår denne bare alt. Selv mennesker, der normalt ikke spiser den ret, elsker chili con carne med min opskrift. Prøv den.

4.45
43
  Ingredients

  Directions

Smag:Rating

Stjerner

 

153 kommentarer til “Chili con carne opskrift – med chokolade”

 1. Hej Charlotte

  Der blev jeg da lige lækkersulten selv om jeg har spist aftensmad… SLURP Dine opskrifter er vanedannende, så denne skal altså også prøves :o)

  Jeg melder tilbage når jeg engang har smagt den!

  Ha en dejlig søndag

 2. Hej Annette
  Det er jeg glad for at høre 🙂 Jeg glæder mig til at høre, når du har fået prøvet opskriften – jeg er sikker på, at du bliver vild med det! Ha’ en dejlig aften!

 3. Og det er mig, der får lov at nyde den – hver gang! Jeg har fået Chili con Carne mange steder i verden, men jeg har aldrig nogensinde fået den så perfekt som i Charlottes køkken. Og det her går altså langt udover det faktum, at jeg er gift med hende. Denne chili slår ALT!

 4. Det lyder som en lækker ret som skal afprøves. Trods påstanden om at retten ikke er overvældende stærk, vil jeg personligt holde lidt igen med chilien.

  At røre finhakket chokolade i har jeg ikke prøvet før – det tager måske toppen af den stærke chili?

 5. @Birthe Tusind tak. Jeg besøger faktisk også din blog af og til, så herligt at vi nu har “hilst” på hinanden.
  @Chriss Velkommen til! Chokoladen afrunder smagen på en god måde – og så jævner den også saucen. God fornøjelse!

 6. Jeg har altid været misbruger af chili og når jeg kan se der står chili i min rss reader må jeg altså lige forbi og checke 🙂
  Vi er igang med at eksperimenterer lidt på vores fisketure hvor vi laver lidt varme retter over bål og tror faktisk dette skal være min lille overraskelse til næste tur – og god Chili con Carne kan tage hånd om enhver kulde 🙂 Tak for opskriften Charlotte.

 7. Anne-Cathrine

  Hvor mange personer er retten til?

  Jeg skal prøve den i morgen. Den lyder let og lækker!

 8. Hej, har lavet denne ret, men lavede den ikke særlig stærk da jeg skulle prøve mig frem og er lidt sart i den retning 😉 Men nams! Den er super god denne her opskrift og nem. Mine unger lappede det i sig, men kravet er at den er lidt stærkere næste gang 🙂

 9. Hej Heidi!

  Det er jeg glad for at høre – og tak for din tilbagemelding. Ja, den er god med et kick 😉

  Skønt med sådan nogle retter, der smager godt, og ingen tid tager 🙂

 10. Jakob Bøgebjerre

  Hej Charlotte.

  Har lige lavet din Chili con Carne for første gang. Da jeg så den tænkte jeg chili og hvidløg – jeps. Kanel, spidskommen og chokolade – arhhhh mon dog!! Men jeg fik da gjort min pesimisme grundigt til skamme. Den smager bare SÅ godt. Jeg havde bare ingen chili – så jeg brugte en chilisauce med citrongræs. Se nu ved jeg ikke hvordan den smager uden citrongræs – men MED er det bare godt 🙂 Tak for opskriften 🙂
  Hilsen Jakob

 11. Hej Jakob

  Ih, hvor er det godt at høre. Jeg kan vist efterhånden udnævne denne opskrift til den mest populære opskrift her på bloggen indtil videre 🙂

  Dejligt med tilbagemeldingen. Det er jeg rigtig glad for. Prøv den uden citrongræs og med rigtig chili – du vil ikke blive skuffet 😉

 12. Jakob Bøgebjerre

  Det vil jeg så gøre, hvis du vil love mig at prøve den med citrongræs. Du vil HELLER ikke blive skuffet 🙂

 13. signe mortensen

  Hej Charlotte,

  Skal lave din ret til en fødselsdag og har lige nogle spørgsmål. Vil du anbefale kanelpulver eller vil en kanelstang give samme effekt? Derudover er jeg lidt i tvivl om hvilken slags chokolade man skal går efter når det er til madlavning.

  mvh signe

 14. Hej Signe
  Jeg bruger altid kanelpulver til denne ret, men jeg vil da tro, at en kanelstang kan give det samme. Brug 70% mørk chokolade, det egner sig bedst her.

  Tak for spørgsmålene – og rigtig god fest! 🙂

 15. Jeg skal lige til at afprøve din opskrift 😀 glæder mig meget!!
  Om det er verdens bedste chili carne opskrift giver jeg lyd om lidt senere 😉

 16. Tack så mycket för receptet. Min chiliplanta har bara gett mig en enda frukt i år, och jag är jättenöjd att jag hittade hit. 🙂

 17. Den lyder godt nok lækkert og må helt sikkert afprøves i weekenden når vi skal i sommerhuset… Varmer nok dejligt på en kølig dansk sensommeraften 🙂

 18. Hej,

  Jeg ved ikke om det bare er mig der misser det, men jeg savner en mulighed for at udskrive opskriften. Ville være lækkert hvis det var opsat så den blev printet pænt, og du ville måske også få mere ‘credit’ for det. Nu er der jo kun at copy+paste teksten, og så er der jo ingen der kan se hvam der har lavet opskriften…

  //Søren

 19. Jeg har aldrig gidet at lave Chili Con Carne, da konen ikke kan fordrage bønner og sønnen er en smule kræsen.

  Men efter en længere debat om at det man skal prøve nye ting og det faktum der er chokolade i, fik jeg em til sidst overtalt.
  Så vi har fået det i dag, det var en succes og jeg måtte gerne lave det igen på et senere tidspunkt.
  Så takker for en super opskrift, som hermed er delt videre. 🙂

 20. Jeg har længe været træt af, at min chili bare ikke var fantastisk. Nu har jeg prøvet din, og jeg er ikke træt længere. TAK!

 21. Hej,
  Nu har jeg “googlet” rundt efter en chili con carne ret og faldt over din side. Og da der er SÅ MANGE positive tilkendegivelser, ja, så bliver den din opskrift jeg vælger.
  Jeg skal lave den til 40-50 personer næste weekend til indflytter fest – Så håber de synes ligeså godt om den, som resten på denne blog.
  Vi kører halloween tema, så tænkte at denne ret ville passe godt til.
  Mvh. Lene

 22. Lige et spørgsmål… Hvis den nu skal fryses, er det så ikke noget med at jeg skal vente med at røre bønnerne i indtil før servering?
  Og får i ikke ris til?

 23. Hej Lene-Maria,

  Det lyder spændende. Det er da en ordentlig portion. God fornøjelse med det!

  Det kan du godt vente med. Husk også at vente med chokoladen. Er der noget tilbage, kan det fint varmes igen næste dag. Vi får nachos til, som vi “scooper” chilien op med 🙂

 24. Det ser lækkert ud. De nachos ser lækrere ud end dem jeg ser i butikkerne i Aalborg.

  Jeg må prøve din opskrift en dag. Jeg vælger dog nok en lidt mildere chili(og så lidt mere af det måske) end Habanero chili, da jeg engang var uheldig, at de var så stærke, at jeg måtte sidde med fingrene i en skål med koldt vand resten af aftenen. Jeg kunne tage handsker på, men når de var så stærke som i den omgang kunne et lille stykke i munden også have gjort det til en smertefuld aften, tror jeg.

  Jeg har selv lavet pizza i aften med min yndlings-topping. Tror jeg vil skrive opskriften og sætte et billede op af det, men det bliver nok ikke i aften.

  God weekend og bon appetit 🙂

 25. Hej Gita,

  Handsker kan være en god idé. Når først de er tilberedt, er de stærke på en god måde – synes jeg i i hvert fald 😉

  Håber pizzaen smagte. Rigtig god weekend!

 26. Den her opskrift er virkelig god!

  Har lavet den rigtig mange gange efterhånden, og det er uden tvivl den bedste chili opskrift i min verden 🙂

  Synes dog det er lidt svært at opdrive en ordentlig harbonero chili i de danske supermarkeder, hvilket er en skam. Det er bare ikke det samme med en alm. rød chili – er helt enig i at harbanero chilien er stærk på en god måde – og handsker…har tænkt på det flere gange, men glemmer det altid…hvilket har resulteret i et øje der pludselig sved lige vel rigeligt…d’oh! 🙂

 27. Den er satme god! Jeg lavede den her til aften, hvor jeg havde gæster, og alle elsker den. 4 personer giver den 5 ud af 5!
  Bedste Chili con Carne til dato!

 28. Jacob Sandhøj

  Tak for en god opskrift den smagte fantastisk. Og vi behøvede ikke at være nærvøse for kanelen selvom den var meget gennemtrængende da den blev blandet i.

 29. ØV. Nu er jeg 4 gange så sulten som før jeg gik herind.

  Lad mig se…rugbrød med ost eller ymer med müsli?

  I morgen vil jeg huske at handle i tide!

 30. Den lyder god!

  Vi er en familia der elsker chili, så den må bestemt afprøves – Specielt med alle de gode anmeldelser her i kommentar feltet 🙂

  desværre må den vente til imorgen.
  men jeg fik tarteletter idag, og det er nu heller ikke så ringe endda 😉

 31. Hej Charlotte
  50 års fødselsdag venter om hjørnet og den skal være mexicansk. Det må blive din opskrift med alle de fine udsagn. Jeg kan ikke nå at afprøve den inden lørdag, så jeg klør bare på.
  Jeg går ud fra, at det nok vil være ok at lave den på fredag og komme bønner og chokolade i på lørdag?
  Har du ikker også en god guacemole opskrift til at følge nachos?

 32. Hej Mette,

  Det er en fin plan at gøre, som du foreslår med bønnerne og chokoladen, måske bliver den endda bedre af det 😉

  Denne guacamole er god:

  2 modne avocado
  1 finthakket skalotteløg
  2 fed hvidløg, hakkede eller knust
  Saft af ½ lime eller ½ citron – efter smag
  1-2 spsk. olivenolie
  1 stor håndfuld friskhakket koriander
  Nogle dråber tabasco eller lidt chiliflager

  Så ganger du jo bare op.

  På forhånd stort tillykke med dagen – og jeg er sikker på, at maden vil falde i god smag!

 33. Jeg har sendt linket til din opskrift rundt til et par venner, og alle har bare rost den til skuerne!
  Så er der nogle læsere, som er i tvivl, SÅ PRØV DENNE CON CARNE! Det er sindsyg godt!

 34. Hov, jeg har da helt glemt tilbagemelding.
  Retten var et super hit til vores indflytter fest – og jeg havde lavet rigeligt, så mange i familien fik rester med hjem.. Derudover var der også en del til fryseren, men det er allerede væk, da det bare smagte for godt!!! Bestemt ikke sidste gang jeg har lavet denne opskrift… Selv folk, som sagde de ikke kunne lide Chile Con Carne, spiste af det og sagde det smagte fantastisk!!

 35. Maria von Benzon

  Jeg har nydt din opskrift op til flere gange nu og skal lave den til 32 personer i morgen. Dog har jeg valgt at tilsætte retten mørk øl og rød peberfrugt i tern hvilket kun gør den mere interessant. Flere af mine venner har fået opskriften og alle er glade 🙂

 36. Fuldstændig fantastisk opskrift :-). Smagte så godt at jeg var nødt til at spise en smule til natmad. Sukker af ren velvære!

 37. Hej Charlotte.
  Jeg prøvede opskriften for et par dage siden, og den var rigtig god. Dog havde jeg taget halv kidnetbønner og halv kikærter og peberfrugter i. Jeg kunne alene få de alm røde friske chilier, som der ikke var bid i, men kunne heldigvis supplere med chilipulver direkte importeret fra Dubai. Som tilbehør serverede jeg tortillas chips med sød chilismag samt verdens bedste brød (det hedder opskriften). Det kan varmt anbefales.
  Kh Helena.

 38. Hmmmm! Den er færdig og står nu og hviler 5 min. mens spinatbollerne bliver bagt færdig i ovnen! Det som jeg har smagt smager himmelsk! Vi havde ingen friske chilier, så vi brugte 2 syltede chilier og 2 tsk hjemmetørret og kværnet chilier samt alm. chilipulver – det er super godt i retten! 🙂 Vi var dog lidt bange for chokoladen og kanelen – men det sætter virkelig prikken over i’et 😉 tak for en lækker simre-søndags-ret!!

 39. Hej Charlotte

  Er potionerne til 4 eller 6?
  Det lyder lækkert, skal have forældrene fra min datters klasse til
  hygge, så det er jo en oplagt ret, især fordi temaet er cowboy.
  Men jeg er desværre ingen ørn i køkkenet, så jeg er “afhængig” af
  gode, nemme og opskrifter med mål.
  Hilsen
  Nanette

 40. Jeg vil gerne sige tusind tak for dine retter. Alle de andre vil blive prøvet. Den her er GUDE skøn og så sund 😀 Ville være skønt hvis du ville lave et program for os studerende, så man bruger samme råvarer for dine opskrifter er gode 😀

 41. Hej Cecilie,
  Velbekomme – hvor er det sødt af dig at skrive!
  Jeg bruger generelt ikke så dyre råvarer – så de fleste opskrifter er faktisk studerende-venlige 🙂

 42. Rigtig lækker opskrift har brugt den i dag. Har aldrig prøvet med chokolade, men det smager lækkert.

 43. Warhols Food

  Opskriften lyder egentligt ret enkel. Men det er tit sådan med mad, at skabes den med kærlighed, bliver den bedre. Prøv eventuelt, at lege med følgende: I min findes der (ud over alle dine ingredienser, minus spidskommen!) dog også cheddar ost, rødvin, karry, estragon, oregano, timian, (meget lidt rosmarin), fløde, championer eller peberfrugter. Prøv det en dag! :o) Den er fed, men vildt creamy og lækker. Hvis man forstår lidt om mad, ved man godt, hvor meget man ca. kan presse den mht dosering af de ting jeg har tilføjet! :o)

 44. Lea Albertsen

  Hej Charlotte
  Vil prøve at lave den til min datters fødselsdag på lørdag..så må vi se om den falder i god jord..vender tilbage…Glade Hilsner fra lea

 45. Hej Charlotte.

  Din opskrift lyder rigtig lækker 🙂 Har du nogensinde puttet Baked Beans og/eller grøntsager i, og i såfald, hvordan blev resultatet så?

  Mvh

 46. Hej charlotte.
  Jeg ledte på nettet efter en god opskrift på chili con carne, som jeg vil lave over bål til min fødselsdag næste weekend. Din opskrift ser rigtig spændende ud og det er da også lidt sjovt at sige at opskriften er fra en Rosenstand:)
  Mange sommer hilsner
  Lars

 47. @Anne Marie Mange tak! Jeg har aldrig puttet baked beans i. Er ikke sikker på, at det er en god idé. Grøntsager kan man sagtens putte i 🙂

  @Lars Opskriften er meget populær, så jeg håber også, at den falder i din smag. Tillykke med dagen Lars!

 48. In the making. Dufter godt nok godt!

  Har store forventninger til din opksrift! 🙂

 49. Uhmmm…hvor smager den godt!!!!!
  Tak fordi du deler opskriften 🙂
  Mvh Louise

 50. Det skal afprøves til kæresteaften i morgen for mums det lyder lækkert;) men hvad bruger du limestykkerne til;)
  Mvh Pernille

 51. Hej Charlotte.

  Har lavet din CCC med chokolade og smager fantastisk…. men har frosset resten da den først skal bruges om et par dage. Ser nu at du næver at chokoladen ikke skal i hvis retten fryses. Har det en indflydelse når retten optøes ?

  🙂 Kjeld

 52. Hej Kjeld
  Tak – glad for at du kunne lide den 🙂
  Jeg tror ikke, det gør nogen forkel. Vi har tit rester af chilien, som vi spiser til frokost dagen efter og bare varmer det i mikroen. Og der er ingen problemer med chokoladen, så jeg tror ikke, det er et issue. Lad mig høre, hvordan det går 🙂

 53. Hej Charlotte.
  Efter indfrysning forsvandt “chokolade” smagen, men den blev lidt stærkere.
  Blev ikke opvarmet ved mikro, men ved konventionel gryde 🙂

  Er blevet min “hof” Chili….tak for det.

 54. Line Andersen

  Hej Charlotte den smagte vidunderligt, har du andet godt mad jeg kan prøve. Jeg lavede den igår så nåde ikke at skrive til dig. Jeg har en opskrift du kan ligge ind. Retten hedder Kylling med pikant-ost, hvis jeg kkan få din email kan jeg sende den til dig!!! 🙂

 55. Line Andersen

  Hej charlotte
  Jeg vil lige sige at min mand er kommet til at slette min email så jeg sender opskriften fra min datters

 56. Hej Charlotte

  Har længe ledt efter en lækker Chilli con carne og faldt netop over din 🙂 vi har lige “afprøvet” den i aften og må sige at den er helt fantastisk – lækker sammensætning af krydderier – mums. Kunne måske klare lidt mere Chilli men ellers perfekt.

  Hilsen Pernille

 57. Altså, den her ret er og bliver en af familiens yndlings herhjemme! Sidste gang prøvede vi med nachos, creme fraice og limebåde – HOLY MOLY! Det var SÅ godt! Gæt hvad menuen står på idag….. 😉

  Du burde vinde en award for den her opskrift, den er jo sublim! 🙂

 58. Man bliver da helt lækkersulten – det skal helt klart prøves. Dog havde jeg ikke lige set den komme at blande de to ting sammen.

 59. Line Andersen

  Hej charlotte.
  Jeg er ked af atjeg ikke har fået skrevet opskriften til dig, men her kommer den altså.

  Til fire personer:

  4 stykker kyllingebryst

  Ca. En halv pakke pikant ost, efter eget valg

  16 kartofler evt. udskåret i både
  6 spsk oliven oile
  Salt og pepper
  1 tsk timian

  Tilbehør.

  1/4 salathoved

  4 tomater

  1 agurk

  4-5 gulerødder

  Sovs:

  Favoritsovs fra jensens bøfhus

  Sådan laves det:

  Skær en revne i toppen af kyllingen. Put der efter 2 spsk pikant ost ind revnen.
  Krydder med salt og pepper.
  Skræl og skær kartofflerne ud i både. Bland salt, pepper, timian og oile i en alm
  Frysepose. Kom så kartoffelbådene i. Ryst godt.
  Læg kyllingen på en bageplade m. bagepapir eller i et fad. Kom også kartofflerne i et fad. Sæt det hele i ovnen i ca en
  Halv time. Giv evt kartofflerne et kvarter mere

  Imens kartofflerne og kyllingerne er i ovnen. Begynder man med salaten. Snit alle grøntsagerne og bland dem i en skål.
  Inden servering varmes sovsen op. Sovsen blandes med en kvart l. fløde.

  God appetit

 60. Elsebet Stautz

  ^hej Chalotte og Thomas.
  Så har Finn lavet chili til 20 mand. Det er kost til skiferie, og det smager godt. Den færdige ret er smagt til med en smule honning, det klæder tomaterne rigtig godt, samt giver en afrunding sammen med det stærke.
  Ska hilse fra Finn. Mange hilsner fra os begge, Elsebet

 61. Har lavet denne herlige Chili con carne, og elsker den (har ellers aldrig kunne lide bønner). Nu står jeg overfor at skulle lave mad til 25 pers på fredag til min fødselsdag & tænker om man kan lave den dagen i forvejen? Skal man så vente med at tilsætte chokoladen til lige inden servering?

 62. Hej Camilla
  Tak for din kommentar! Du kan sagtnes lave den dagen i forvejen og så netop tilsætte chokoladen lige til sidst. God fornøjelse og tillykke med dagen 🙂

 63. Hej Charlotte
  Jeg blev inspireret af din gode opskrift og din glade og positive måde du skriver på, til at lave Chilien sidste søndag. Jeg og en kammerat forsøger at stable et videosite på benene ala youtube. Siden er kun omhandlende mad, og jeg knokler på med film indtil der med tiden kommer flere til med deres egne film. Din inspiration til en omgang Chili med chokolade har allerede givet os rigtig mange positive tilbagemeldinger….:-)

 64. Så blev det min tur til at prøve opskriften. Jeg skulle lave min første gang CCC og ville være sikker på en god første gang:-)

  Jeg ændrede dog lidt i opskriften (dobbelt så mange bønner og chokolade, lidt mere kød, en sjat fløde og undlod spidskommen), men den blev rigtig lækker. Det er første gang jeg har kunne lide en CCC!
  Så tak for opskriften:-)

 65. Hej Katja
  Velbekomme!!
  Sjovt, du siger det med ikke at kunne lide Chili Con Carne. Faktisk kunne jeg heller ikke lide det for godt selv – og dermed udsprang denne opskrift, fordi jeg tænkte det kunne blive godt – og det må man sige den blev – p.t. den absolut mest populære opskrift på min blog. Herligt, at du nu også er en CCC-elsker 🙂

 66. Rune Jacobsen

  Super lækker opskrift.
  Lavede dog et par små rettelser i min version.

  I stedet for at hakke chilien og bruge pulverchili lavede jeg en paste af en tørret habanero og en tørret guajillo (noget mildere end habaneroen men med masser af aroma):

  Ta’ de tørrede chilier og skær dem op med en kniv, fjern frøene. Derefter “brænder” man dem af på en tør pande til de afgiver en nøddeagtig duft. Put dem i et varmt vandbad et kvarters tid, ta dem op og mos dem til en paste. Put den i sammen med hvidløg og løg og følg resten af opskriften. (brug evt. chilivandet til at opløse boullionen)

  Derudover kom jeg et glas mørk øl (stout), en peberfrugt og et par gulerødder i og lod det simre en time til halvanden (jo længere bedre)

  Ellers tak for en super (grund)opskrift som man kan arbejde videre med som man lyster 🙂

 67. Rune Jacobsen

  Hvis man ikke synes den er stærk nok, kan man imens den står og simrer, komme en hel habanero i og på den måde justere hvor stærk retten skal være (husk at tage den op når du synes den er tilpas:).

 68. hej charlotte,

  er lidt i tvivl omkring tiden- i den gule boks står der, at det tager to timer, men i opskriften står der, at det kun skal simre 35 minutter?

 69. Hej Simone
  Jeg beklager forvirringen. Det er sket i forbindelse med, at min blog er blevet opdateret. Det er nu rettet – og tusind tak for at gøre mig opmærksom på det 🙂

 70. Tak for hurtigt svar!

  Så er denne chili da hurtig at lave! Synes de fleste skal simre i flere timer for at få smag, men det gør åbenbart ikke så meget med denne opskrift?

 71. Hej Charlotte,

  Din opskrift ser rigtig lækker ud og den bliver testet på lørdag til 8 voksne og 4 børn 🙂

  Du skriver ovenover, at den bliver kraftigere at af simre længere. Da jeg begyndte at google CCC tænkte jeg egentlig, at jeg ville lave en, der kan stå det meste af eftermiddagen og småboble. Ville du mene, at jeg kan bruge din opskrift og så bare lade den simre derudaf, eller kan den også få for meget?

  Glæder mig til at smage den 🙂

 72. Hej Charlotte,
  Tak for svaret – så tror jeg bare den får lov at stå og hygge sig på lav varme i et par timer. Jeg glemte lige at spørge om en ting – udkerner du chilien, så det kun er kødet du bruger eller skal jeg bare hakke hele fætteren?
  Du skal nok få en tilbagemelding når både jeg og gæster har prøvet din chili 🙂

 73. Hej Jakob,
  Velbekomme da 🙂
  Lyder som en god idé! Jeg fjerner de fleste kerner, men er du til super stærk, napper du bare hele fætteren.
  Tusind tak for at du vil melde tilbage. Det er jeg glad for!

 74. Hej Charlotte,
  Bare lige en tilbagemelding på chilien. Alle gæsterne var meget begejstrede, og den fik kun fine ord med på vejen. Jeg selv er også helt pjattet med den – faktisk så meget, at jeg påregner at lave en almindelig portion bare til mig og min kone allerede igen i morgen.
  Tusind tak for en rigtig god opskrift 🙂

 75. Jeg skal holde 30 års og ville prøve denne lækre udgave af ccc. Kan den tåle at blive lavet dagen før? Er der noget jeg skal være opmærksom på?

 76. Jarl Lorenzen

  Jeg skal lave retten imorgen til 12 personer
  Og jeg er sikker på at det bliver et hit:-)

 77. Skide god ret, men ville komme småkød i så er den rigtig klassisk og tradtionelle.

 78. Har fået drivhus og dyrker chili, så jeg skal have prøvet din opskrift. Kan chilipulver evt. erstatttes med yderligere frisk chili?

 79. Tak – skal prøve opskriften snarest muligt 🙂
  Hvor meget/mange chili tror du svarer til en teskefuld chilipulver.

 80. Jeg lavede den igår aftes hvor jeg kom 1 1/2 af de røde lange standard chillier i og den blev mild med en smule smag af chili (er ikke selv til alt for stærk mad) Tror godt min 4årige ville have kunne spist af den hvis han ellers gad spise sådan noget. Super god opskrift.

 81. Lyder som en rigtig lækker opskrift. Gør varianten af bønner nogen forskel? Har en dåse baked beans i tomatsovs stående som jeg skal have brugt. Kan jeg det? 🙂

 82. Morten Nielsen

  Jamen å gu da…….

  Tak for at dele din erfaring med os andre dødelige.
  Jeg lavede dobbelt portion, spicet up med røde habaneros og verdens bedste mørke chokolade – Cocora.
  Brugte rød peber og ristet bacon, sammen med creme fraise omrørt med lidt sukker og ganske lidt vanilie på toppen og så flutes til som tilbehør.

 83. Hej Charlotte

  Nu har vi lavet din Chili con carne i et par år nogle gange om måneden og den er fantastisk. Man kan godt sige at vi er blevet afhængige. Vi manglede dog chili idag og brugte paprika istedet og så en stærk guacemole på og så lagde vi næsten ikke mærke til det.Vi er normalt ikke så god til stærk mad.

  Kh Charlotte

 84. Hej Charlotte

  Det er jeg vel nok glad for at høre 🙂
  Lyder herligt med paprika og guacamole også.
  Prøv min Spaghetti Bolognese – den er jeg afhængig af 😉

 85. Det er den ultimativt bedste chili con carne jeg har prøvet. Hold nu helt kæft!

  Sikke en smagspalette og dybe nuancer. Tak for den opskrift!

 86. Hej Charlotte
  Hvor mange personer er chili con carne opskriften til?
  Mvh Trine

 87. Har prøvet mange forskellige opskrifter – men din er dælme i top 2.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to Top