Chipotleflødesauce – opskrift

Chipotleflødesauce – opskrift

Denne sauce er blevet lidt af et hit her i huset. Den er god til mange slags kød – og så kan den samtidig få det bedste ud af grøntsager. Den tager ingen tid at mixe sammen. Bemærk dog, at den bliver allerbedst, hvis den står og simrer en times tid. Den er værd at vente på….

chipotleflødesauce

Ingredienser:

½ l piske

en smule bouillon af en slags – tilpasset kødet – eller grøntbouillon

2-3 stk. tørrede chipotle chili – eller 2 tsk chipotlepaste (de tørrede er det bedste)

1/2 tsk. salt

½ tsk. rørsukker

Sådan gør du:

Bland det hele sammen i en gryde. Lad det koge op, skru derefter ned, og lad det simre på lav temperatur i en times tid, til det har kogt ind til en tykkere sauce. Smag til, og server.

Tip: Hvis du ønsker en stærkere sauce, kan du mose chilierne lidt i saucen, når de er blevet bløde.

God fornøjelse – og god appetit!

Stjerner

 

2 kommentarer til “Chipotleflødesauce – opskrift”

  1. Det er da vist the American way at grøntsagerne skal skyldes ned med 1/2 l. piskefløde – pas nu på at manden ikke bliver for rund 🙂

    Den lyder næsten for simpel, men det skal da helt sikkert prøves!

    Tør man håbe på noget real US BBQ inspiration? De er vel stadig tossede med at grille over there…

  2. Det skal du bestemt prøve. Flødesauce er heller ikke en luksus, vi tillader os ret tit – men for sulen, det smager godt.

    Ja, der grilles på livet løs. Jeg skal nok have det i baghovedet.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll til toppen