Du skal ikke være så fedtforskrækket

Anbefalingen fra de danske myndigheder går i store træk på ikke at spise for meget fedt og i stedet spise en masse kulhydrater. Det er helt forkert viser en  undersøgelse fra en række danske forskere. Fx er det hvide brød meget dårligere for dig og din krop end  smør. Det handler om at skære ned på kulhydraterne og se mere på kvaliteten af dem. På trods af veldokumenterede resultater har de danske myndigheder ikke til sinds at ændre på deres anbefalinger, hvilket jo kan undre. Det er jo ikke sådan, at det er nyt stof længere.

En amerikansk undersøgelse påviser også, at det er meget sundere at erstatte brød og pasta fx med fedt. For meget kulhydrat kan udvikle diabetes, som kan føre til hjerte-/karsygdomme.

Vi har faktisk selv levet efter en diæt de seneste to uger, der går på følgende:

Minimalt brød – vi bager selv nogle rugbrød på rugmel

Minimalt med kulhydrater – vi har undgået ris og pasta – pasta kan gå i mindre mængder, hvis det er grovpasta til en salat

Spist masser af grøntsager

Spist masser af avocado – godt fedt

Spist masser af nødder – godt fedt

Spist mayonnaise baseret på olivenolie – godt fedt

Spist minimalt med frugt

Undgået sukker

Det er sådan hovedtrækkene i, hvordan vi har levet de sidste uger. Selvfølgelig har vi syndet, men i vores hverdag har vi overholdt ovenstående. Maden giver en rigtig god fornemmelse – og som ekstra bonus har vi smidt nogle kilo og blevet en hel del slankere i taljen!

Så jeg kan kun anbefale, at du følger disse råd. De ”gamle” om at undgå fedtet trænger i alle fald alvorligt til en update!

Du kan læse mere om den danske undersøgelse her: http://fpn.dk/mad/kost_ernaering/article2081284.ece

Du kan læse mere om den amerikanske undersøgelse her: http://fpn.dk/mad/kost_ernaering/article2000154.ece