Du skal ikke være så fedtforskrækket

Du skal ikke være så fedtforskrækket

Anbefalingen fra de danske myndigheder går i store træk på ikke at spise for meget fedt og i stedet spise en masse kulhydrater. Det er helt forkert viser en  undersøgelse fra en række danske forskere. Fx er det hvide brød meget dårligere for dig og din krop end  smør. Det handler om at skære ned på kulhydraterne og se mere på kvaliteten af dem. På trods af veldokumenterede resultater har de danske myndigheder ikke til sinds at ændre på deres anbefalinger, hvilket jo kan undre. Det er jo ikke sådan, at det er nyt stof længere.

En amerikansk undersøgelse påviser også, at det er meget sundere at erstatte brød og pasta fx med fedt. For meget kulhydrat kan udvikle diabetes, som kan føre til hjerte-/karsygdomme.

Vi har faktisk selv levet efter en diæt de seneste to uger, der går på følgende:

Minimalt brød – vi bager selv nogle rugbrød på rugmel

Minimalt med kulhydrater – vi har undgået ris og pasta – pasta kan gå i mindre mængder, hvis det er grovpasta til en salat

Spist masser af grøntsager

Spist masser af avocado – godt fedt

Spist masser af nødder – godt fedt

Spist mayonnaise baseret på olivenolie – godt fedt

Spist minimalt med frugt

Undgået sukker

Det er sådan hovedtrækkene i, hvordan vi har levet de sidste uger. Selvfølgelig har vi syndet, men i vores hverdag har vi overholdt ovenstående. Maden giver en rigtig god fornemmelse – og som ekstra bonus har vi smidt nogle kilo og blevet en hel del slankere i taljen!

Så jeg kan kun anbefale, at du følger disse råd. De ”gamle” om at undgå fedtet trænger i alle fald alvorligt til en update!

Du kan læse mere om den danske undersøgelse her: http://fpn.dk/mad/kost_ernaering/article2081284.ece

Du kan læse mere om den amerikanske undersøgelse her: http://fpn.dk/mad/kost_ernaering/article2000154.ece

Stjerner

 

5 kommentarer til “Du skal ikke være så fedtforskrækket”

  1. Hallelujah! Så har jeg rundet de første 10 kilos vægttab på denne “diæt”. Og jeg spiser mig revnende mæt tre gange om dagen 🙂

  2. Årh ha. Det lyder næsten fanatisk. Men mht. bagning så er det ALTID lækkert. Nybagte (grov)boller eller rugbrød er lækkert. Det burde man gøre mere af!

  3. Jeg giver dig fuldstændig ret, Charlotte. Det er det helt rigtige at undgå for mange kulhydrater – vi kan selvfølgelig ikke leve uden dem, da de jo trods alt er energien til vores indre motor. Men at skære ned på dem, og i stedet gøre mere i det rigtige fedt og tænke mere i protein er langt bedre.

    Hvidt brød er djævlens værk .. men tænk på hvor meget det egentlig fylder i den almindelige hverdag – pizzabunde, burgerbollerne, det danske franskbrød, rundstykker, hvedebollerne, etc. Det er jo traditionel dansk mad (ligefør danskerne tror Pizza er efterhånden :-)). Vælg i stedet det fibrerige mørke brød – langt bedre.

    Jeg har ligeledes brugt en lignende “kur” til at tabe en masse kilo op til et marathon jeg løb nogle år tilbage. Ned med kulhydrater og spis en masse kød og grøntsager i stedet. Jeg skrev faktisk lidt om det den anden dag, http://fedtfattig-opskrift.dk/lynkur.html , godt nok defineret som en lynkur – men kan sagtens bruges langsigtet.

    Dejlig lækker blog du har – den er røget på min blogroll 🙂

  4. Hej Brian

    Tak for roserne. Jeg ville gerne skrive mere her, men det kniber med tiden 🙂

    Heldigvis findes der gode erstatninger til det hvide brød, og tænker man lidt over det, kan man sagtens erstatte meget. Selvfølgelig skal der også være plads til at synde af og til – ellers bliver det for kedeligt.

    Thomas har foreløbigt tabt næsten 16 kilo, og jeg selv har tabt 6 kilo sådan cirka – og vi er faktisk blevet ret glade for den type mad.

    Ha’ en dejlig aften! Solskinshilsener herfra 🙂

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll til toppen