Fladbrød af kikærtemel med rosmarin

Fladbrød af kikærtemel med rosmarin

Vi har skåret drastisk ned på vores brødindtag, men savner dog alligevel brød af og til. Jeg læste om at bage fladbrød af kikærtemel, og her har du, hvad vi fik ud af det. Kikærter er en god kilde til protein, og så er de fyldt med fibre. Du kan selv smagsgive dit fladbrød – vi har valgt rosmarin – men du kan jo bruge chiliflager, hvidløg, oregano, eller hvad du nu har lyst til. Vi har her på billedet serveret det til italiensk skinke og små blommetomater vendt på panden med friske krydderurter. Det smager fantastisk!

Ingredienser:

125 g kikærtemel
1 tsk. tørret rosmarin
2 små tsk. salt
3 dl vand
2 små spsk. olie

 

Sådan gør du:

Tænd ovnen på 260 grader.

Bland alle de tørre ingredienser i en skål. Pisk vandet i med et piskeris – 1 dl af gangen – det er den bedste måde at undgå klumper. Pisk olien i.

Hældes i en stor bradepande beklædt med bagepapir. Husk, at bagepapiret skal gå godt op af kanterne, da dejen er meget tynd. Bages i 18-20 minutter, til dejen er bagt. Serveres med det samme.

 

God fornøjelse – og god appetit!

Stjerner

 
3.2711

37 kommentarer til “Fladbrød af kikærtemel med rosmarin”

  1. Super opskrift. Den ligner meget iransk fladbrød vi lærte at kende gennem en veninde som tidligere var iransk gift, og den må prøves.

    Tak for inspirationen. 🙂

  2. Hej Charlotte!

    Jeg vil gerne klage over din blog! Det er umuligt at koncentrerer sig som opskrifterne med det fantastiske billede du har i højre side. Jeg ved du er godt gift og det endda med en mand jeg beundrer højt. Men hvor er du altså smuk! Så fik jeg det sagt. I morgen skal jeg ud og købe kikærte mel 🙂

  3. Lise Bülow

    Sikke en dejlig kommentar – Jeg er enig, jeg er jo også din mor. Sikke en spændende opskrift, den vil vi tage ind i vores opskrifter

  4. Hej Charlotte

    Jeg blev super glad da jeg så opskriften for jeg kører på 4. måned en diæt med så lavt glykæmisk indeks som muligt (low carb diet – inspireret af bogen Why We Get Fat af Taubes).

    Men jeg savner altså brød engang i mellem – pasta, ris, kartofler og sukker savner jeg derimod slet ikke.

    Så da jeg så din opskrift tænkte jeg: Endelig en ostemad! 🙂

    Og i dag har jeg lavet kikærtemel selv i blenderen med hjælp fra min søn på 4 – supermarkedet havde ikke mel. Bagefter har jeg bagt fladbrødet efter din opskrift, og det smager himmelsk! Også med ost på!

    Fuldstændigt som at spise “rigtigt” brød – men næsten helt uden insulinfrigivelse.

    Vores græske ovn går kun til 230 grader, så brødet fik lidt ekstra tid.

    Lavede også et forsøg med samme opskrift men med oregano og også tilsat bagepulver for at se om det kunne lufte brødet lidt. Bagepulveret virkede ikke på brødet så det ud til. Og versionen med rosmarin er klart vores favorit indtil videre her i huset!

    Tænker at det kunne være sjovt hvis man kunne lave verdens sundeste cheese pie, pølsehorn osv med den slags dej. Har du nogen tips til hvordan man kunne gøre dejen mere klistret/formelig så den kunne bruges til den slags? Uden brug af hvedemel, majsmel osv selvsagt 🙂

    Tusind tak for opskriften!

    Mvh Anders

  5. Hej Anders

    TUSIND tak for dine input – og super sejt, at I selv lavede mel 🙂 Lad mig endelig høre, hvis I finder en smagsgiver, der kan leve op til rosmarinen.

    Jeg har ikke umiddelbart ideer til at gøre dejen mere klistret andet end at eksperimentere med mindre vand. Og så alligevel – kunne man måske tilsætte æg for at gøre dejen mere fast? Det er i alle fald et forsøg værd – og stadig tilladt.

    Endnu engang tak for tilbagemeldingen – det er jeg glad for 🙂

  6. Hej Charlotte, tak for opskriften jeg fik linket af hr Saugstrup fordi jeg er på mere eller mindre samme kur som han er … og så kæfter jeg højlydt op om det på min blog 🙂

    Min situation er den at jeg bor et sted uden køkken og derfor laver mad på kontoret … i en mikroovn … (ja i know) … men tror du din opskrift vil fungere i sådan en fætter? 🙂
    Dbh
    Mikkel

  7. Hej Mikkel! Og velkommen til.
    Tjah – godt spørgsmål 😉 Jeg laver ikke selv meget i mikroovnen – bortset fra at varme mad. Jeg kan have mine tvivl, om det fungerer – men ellers må det komme an på en prøve. Fortæl mig endelig, hvordan det går, hvis du kaster dig ud i det.
    God weekend!

  8. Hej Charlotte

    Nu er melet købt .. og jeg har allerede et par ideer til forbedringer, men jeg vil lige prøve at følge din opskrift først. Jeg har læs andre opskrifter på brød i mikroovnen og det ser do-able ud, spørgsmålet er om lige præcis det her kommer til at blive godt, som du siger må det komme an på en prøve.

    Til Københavnere der har lyst til at prøve det her vil jeg nævne at man kan få Kikærtemel i Økosupermarkedet på Vesterbrogade som ligger et par 100m længere inde mod byen end Føtex 🙂

    God weekend til dig/jer også 🙂

  9. Tak for tippet til Københavnerne! Jeg laver det faktisk selv i flere variationer – bl.a. med koriander, spidskommen og chili. Kun fantasien sætter grænser 🙂

  10. Jeg har lige bagt det med timian, og det smager rigtig skønt. Vil dog putte lidt mindre salt i næste gang, men det er jo smag og behag. 🙂 Tak for opskriften.

  11. Ja, det er blevet en yndlingsbeskæftigelse her i huset for mig og den ældste på 4 år. Vi blender/foodprocesser simpelthen bare 250 g tørre kikærter, sier dem, blender resterne, sier osv. Efter 4-5 omgange er der stort set ikke noget som ikke kan sies.

    Noget helt andet: Charlotte, kunne du ikke se på nogle af de opskrifter med fax seed flour / hørfrømel? Der er mange low carbere som bruger det til brød, og kunne være spændende at se dit take på den sag!

  12. God idé! Det vil jeg da frygteligt gerne.

    Jeg har faktisk også fundet på nogle helt vildt lækre frokostpandekager af kikærtemel. De kommer på inden så længe, så snart jeg får tid til at lægge opskriften på – so stay tuned! 🙂

  13. Hej herinde !
    Faldt lige over din fladbrøds opskrift, som jeg finder yderst interessant, og den går jeg straks igang med at lave, dog vil jeg eksperimentere lidt, ved at lave brødet på en stor stegepande 😉 så jeg se hvordan det bliver. Jeg har lavet fladbrød før så helt galt kan det ikke gå. Måske var ideen her noget for Mikkel herinde der kun har en mikroovn på sit kontor ??

    Jeg vender tilbage hvis projektet lykkedes ;-D

    Hilsen herfra

  14. Hej Charlotte

    Som skrevet så gik jeg igang med mit eksperiment igår, og resultatet blev ganske godt, dog skal brødet have lidt længere tid på´panden, ca 25 min. Men næste gang prøver jeg at halvere saltet, for syntes det var lige i overkanten med 2 små tsk´er.
    Men tak for en dejlig opskrift 🙂 mig og sønnike (19 år snart) slubrede det himmelske fladbrød i os :-))

    Man kan købe 2 kg kikærtemel for 35 kr hos den lokale etniske grønt pusher, og 1 kg for 20 kr 🙂

    også god weekend til dig !

  15. Hej alle

    Jeg ville bare lige fortælle at de fleste indvandrer grønthandlere forhandler kikærtemel. – Det har forskellige navne alt efter hvor det kommer fra – det jeg har lige nu hedder f.eks. ground flour – men bare spørg grønthandleren om kikærtemel

    Det er noget nemmere end at lave det selv og det koster ikke ret meget – ca. ti kroner kiloet mener jeg

  16. Hi Charlotte

    It look great, I have a question where can I get the kikærtemel here in denmark?
    I live in silkeborg

    thank you in advance

    Nico

  17. Betina Andersen

    Hej Charlotte.
    Jeg er stødt på din hjemmeside via en artikkel jeg læste på facebook, og det lyder virkelig spændende og lækkert med opskrift på slankende brød! Jeg har længe spist det, man kalder stenalderbrød, som kun indeholder græskarkerner, hørfrø, sesamfrø, solsikkefrø og vidst nok en til slags frø, en dl. olie og en teskefuld salt. Hvad tænker du om den opskrift?

  18. Betina Andersen

    Hov, undskyld. Glemte da at tilføje, at der også er 5 æg i 😉 Så nej, den kan selvfølgelig ikke binde kun med olie. Når jeg læser bag på poserne med frø og kerner, synes jeg, tallene for kulhydrater er skyhøje. Så jeg kan ikke finde ud af, om det er “tilladt” eller ikke…

  19. Hej Charlotte!
    Jeg vil godt spørge om man må bruge hvedeklid eller havreklid i brødet og
    Natron til hævning
    hvorfor må man ikke bruge gær.

  20. Hej Charlotte

    Tak for en supergod opskrift. Har med succes erstattet rosmarin med timian 🙂

    Vil helt sikkert tjekke flere af dine spændende opskrifter ud.

    mvh Pia

  21. De blev OK! Synes bare der var aaaalt for meget salt i! :-/ så der var lidt ærgerligt. Ved heller ikke lige hvorfor de blev ret tørre. Jeg må prøve igen!

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll til toppen