Hørfrømel – hvad kan det bruges til?

Hørfrømel – hvad kan det bruges til?

Anders Saugstrup skrev til mig i en post vedr. brød af kikærtemel, at han godt kunne tænke sig mit take på opskrifter med hørfrømel.  Spændende – jeg kan godt li’ hørfrø, så mon ikke også, der kan komme noget godt ud af hørfrømel. Og når man prøver at undgå for meget brød og finde erstatninger, så måtte jeg straks ud og købe hørfrømel. Da jeg ikke lige kendte dette mel, så måtte jeg en tur på Google. Der var mange positive reviews af dette hørfrøbrød focaccia style, så det måtte jeg prøve.

Her får du billeder fra bagningen.

Posen med hørfrømel.

 

Dejen er spredt ud i en bradepande klar til at komme i ovnen.

 

Skåret ud i passende stykker.

 

Dejlig Gouda, druer og æbler og sundt brød.

 

Og hvordan gik det så? Tjah, det er ikke mit favoritbrød. Det hjalp med det lækre tilbehør. En god ost gør det jo sjældent ringere! Jeg skylder dog at sige, at Thomas rigtig godt kunne lide det, så måske du også kan. Vi ristede resten af brødet til morgenmad og fik det med blødkogt æg.

 

Jeg har valgt ikke at bringe opskriften, fordi jeg ikke selv var vild med den. Normalt ville jeg give den mit eget twist og erstatte nogle ingredienser, men det var der i min verden ikke lige basis for at kaste sig ud i. Du kan få opskriften på brødet ved at følge linket ovenfor. Det er ikke svært at omregne til danske forhold.

 

Tilbage til udfordringen: Anders, jeg går i tænkeboks og skal nok finde på noget godt at bruge hørfrømelet til.

 

God fornøjelse – og god appetit!

Stjerner

 
51

12 kommentarer til “Hørfrømel – hvad kan det bruges til?”

 1. Som du selv skriver: Jeg kan faktisk meget godt lide brødet. Det er fluffy og luftrigt i konsistensen på en måde, der passer mig. Selve brødet smager ikke af så meget, men sammen med noget tilbehør holder det.

  Jeg må leve med minderne nu – for jeg får det sikkert ikke igen 🙂

 2. Hej Charlotte!

  Jeg lavede hørfrømelbrød efter opskriften og det var med det samme resultat som hos jer: 50% af huset kunne lide det. Jeg og min yngste søn spiste det hele op, mens Maria og Mark ikke brød sig om det.

  Maria sagde – og hun havde nok ret – at det smagte lidt for meget af æg. Jeg ved ikke om det er det værd at prøve igen med en lille smule citron i for at se om det hjælper? Vi brugte de bedste friskeste landsbyæg med gul blomme og ingen æggesmag, så det var ikke dér problemet lå.

  Næste projekt er at prøve med noget mandelmel. Måske denne opskrift: http://www.bodyhacking.dk/2012/02/mandelkiks/

  Hører som sædvanligt super gerne fra dig, hvis du har gode ideer til brøderstatning med hørfrømel/mandelmel. Kikærterne føler jeg at vi har ramt plet med via din pandekageopskrift.

 3. Hej Anders,

  Tusind for tilbagemeldingen. Det var faktisk æggesmagen, der også tog fornøjelsen fra mig, så det kan Maria og jeg godt blive enige om. Citron er et godt bud, men jeg er nok der med lige præcis det brød, at jeg ikke bager det igen.

  Er til gengæld helt hooket på at prøve mandelkiks – det lyder lækkert.

  Jeg skal nok tænke i brødalternativer. Faktisk har vi brugt kikærtemelsbrødet (krydret med chili i stedet) til en åben burger – se billedet her: https://www.charlotterosenstand.dk/wp-content/upLoads/2012/02/DSC01727.jpg

  Mange hilsner!

 4. Så er mandelkikseopskriften afprøvet. Det var en tør og smagløs oplevelse desværre.

  Charlotte, du må altså hjælpe os med at finde den ultimative slow carb brød-opskrift! 🙂 Måske noget med en kombination af mel fra mandel, hørfrø og kikærter?

 5. Tak for kommentar om mandelkiks. Havde planlagt at prøve den – nu annulleret.

  Jeg skal gøre mit bedste Anders. Jeg tager tænkehatten på 🙂

  God weekend!

 6. Jeg faldt lige over din spændende blok. Er selv interesseret i kikærtemel, men ikke på den kost; vil alligevel komme med to idéer fra tidligere BBC food-udsendelser. En ung, meget sjov, “skør” og særdeles dygtig kok lavede en blomkålspie med kikærtemel i stedet for alm. mel. I italien under krigen i egne med kastanjer, bagte de brød med kastanjemel, fordi der var stor mangel på mel. Personligt ville jeg tro, at kastanje-versionen er bedre end den med hørfrø.
  Venlig hilsen og held og lykke med udfordringen!

 7. Hørfrømel bruges i udlandet som ægge-erstatning i bagværk for allergikere, idet det, når det er udblødt i kogt vand, udvikler en klæbrig? masse.
  Jeg fandt det på nettet, da jeg ledte efter en opskrift på amerikansk cornbread uden æg og mælk:
  http://www.kosherblog.net/2005/03/09/blue_ribbon_vegan_cornbread/

  Tjek alle kommentarene også, det er sjovt som opskriften udvikler sig efterhånden som folk prøver sig frem…
  Jeg skal i hvertfald prøve! Hvor fandt du hørfrømel?

 8. Okay, så lige at du bor i Florida, jeg søger videre – ellers må jeg male min egen mel i en kaffemølle. Man skal jo ikke bruge så meget af gangen… 🙂

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to Top