Hørfrømel – hvad kan det bruges til?

Anders Saugstrup skrev til mig i en post vedr. brød af kikærtemel, at han godt kunne tænke sig mit take på opskrifter med hørfrømel.  Spændende – jeg kan godt li’ hørfrø, så mon ikke også, der kan komme noget godt ud af hørfrømel. Og når man prøver at undgå for meget brød og finde erstatninger, så måtte jeg straks ud og købe hørfrømel. Da jeg ikke lige kendte dette mel, så måtte jeg en tur på Google. Der var mange positive reviews af dette hørfrøbrød focaccia style, så det måtte jeg prøve.

Her får du billeder fra bagningen.

Posen med hørfrømel.

 

Dejen er spredt ud i en bradepande klar til at komme i ovnen.

 

Skåret ud i passende stykker.

 

Dejlig Gouda, druer og æbler og sundt brød.

 

Og hvordan gik det så? Tjah, det er ikke mit favoritbrød. Det hjalp med det lækre tilbehør. En god ost gør det jo sjældent ringere! Jeg skylder dog at sige, at Thomas rigtig godt kunne lide det, så måske du også kan. Vi ristede resten af brødet til morgenmad og fik det med blødkogt æg.

 

Jeg har valgt ikke at bringe opskriften, fordi jeg ikke selv var vild med den. Normalt ville jeg give den mit eget twist og erstatte nogle ingredienser, men det var der i min verden ikke lige basis for at kaste sig ud i. Du kan få opskriften på brødet ved at følge linket ovenfor. Det er ikke svært at omregne til danske forhold.

 

Tilbage til udfordringen: Anders, jeg går i tænkeboks og skal nok finde på noget godt at bruge hørfrømelet til.

 

God fornøjelse – og god appetit!

 
51