Jeg havde aldrig troet, at jeg skulle synes så godt om oksebryst. Jeg har altid syntes, at det var sådan noget kedeligt kød, men jeg skal love for, at det bliver en lækkerbisken på denne måde. I denne opskrift har jeg brugt nogle lokale ingredienser, som du måske ikke kan få i Danmark, men jeg er sikker på, at de sagtens kan erstattes af noget andet, så du om ikke andet kan blive inspireret af denne opskrift.
Jerk-marineret oksebryst (herovre kaldet brisket):
Jerk marinade
Oksebryst
God oksebouillon, ca. 1 dl
Jerk? Læs lidt om det her – på engelsk.
Masser jerk marinaden ind i kødet på begge sider (godt 1 tsk. pr. halve kilo kød). Lad det stå tildækket i køleskabet til næste dag. Kom lidt god oksebouillon ved, og dæk kødet godt til med folie. Stil det i en 175 grader varm ovn i ca. 3 timer. Det er færdigt, når det falder fra hinanden, når du trækker i det med en gaffel.
Her er Thomas ved at skære kødet ud – det ser lækkert ud ik’?
Cubansk salat:
Romaine salat
1 avocado skåret i tern
1 rødløg, finthakket (hvis det er stort så brug ½ i stedet)
1 spsk. olivenolie
Saft af ½ lime
Salt
Malangafritter:
Knap et halvt kilo malanga
1 æg
1 hvidløgsfed, presset
1 tsk. finthakket persille
2 tsk. salt
1 tsk. hvidvinseddike
Olie (vi bruger Canola oil herovre, men du kan bruge den olie, du har lyst til)
Skræl malangaerne, riv dem på et rivejern på den grove side. Mix ovenstående ingredienser, og bland de revne malanga i. Kom olien i en pande med høje sider, og varm den grundigt op. Kom klatter af malangamix i med en spiseske. Steg dem, til de er gyldne – vend dem undervejs.
Malanga – sådan ser de ud:
Sådan ser de færdige malangafritter ud.
God fornøjelse – og god appetit!
Mums det ser godt nok lækkert ud, sidder her med tænder der render i vand. Det bliver jeg nødt til at lave en dag!
Ha’ en god weekend.
Hej Annette. Det er også en super ret. Også en god weekend til dig!
De der malanga fritter lyder rigtig gode, dem maa jeg proeve at lave en dag. Jerk-marinade har jeg ikke proevet (eller hoert om) foer, det maa vist ogsaa proeves.
Jeg har hoert og set meget beef-jerky og min datter elsker det – hun er ogsaa halv-amerikaner, eller maaske naermere 60/40 amerikaner/dansker efterhaanden 🙂 (Man er vist foerst “rigtig” amerikaner naar man kan lide beef-jerky)
Hej Susan. De er også rigtig gode. Jerk marinade må du simpelthen prøve, det er super godt – her er et link til den, vi bruger: http://store.cubanfoodguy.com/product_info.php?products_id=304
Jeg har selv først lige prøvet beef-jerky og skal lige vænne mig til det 🙂 Men noget af det smager faktisk rigtig godt.
Nu er vi jo flyttet til det mørke jylland, og jeg har ikke mødt malanga i nogle af vores grønthandlere. Ved du tilfældigvis, hvad de kan erstattes med?
Hej Tinne. Det er et godt spørgsmål, så jeg har lige været lidt i tænkeboks. Jeg vil umiddelbart foreslå sweet potatoes eller almindelige kartofler. Lad mig høre, hvordan det går, hvis du kaster dig ud i det.
Og godt at høre fra dig 🙂
er lige kommet hjem fra cuba.
elsker malanga og også yuca, hvor kan man købe dem i dk ?
vh signe
Hej Signe. Det er jeg lidt usikker på, da vi jo bor i Florida, men prøv at tjekke Bazar Vest.