Kikærtepandekager med majs og avocadosalsa – opskrift

Kikærtepandekager med majs og avocadosalsa – opskrift

Kikærtemel er altså et hit for os, der prøver at undgå at spise almindeligt mel. Så jeg tester på livet løs måder at bruge kikærtemel, og disse frokostpandekager blev en succes. De er her lavet med majs, men du kan jo selv erstatte majsen med fx skinke, kylling, soltørrede tomater, eller hvad du nu foretrækker. Avocadosalsaen gør det til en lækker lille frokostret.

Ingredienser:

60 g kikærtemel
½ tsk bagepulver
½ – 1 tsk. tørret oregano
Salt
1 lille dåse majs
1 dl mælk
1 æg

Olie

 

Avodadosalsa:
1 avocado
3 forårsløg
2 tomater
Lidt limesaft
Chiliflager efter smag
Salt
Friskkværnet sort peber

 

Sådan gør du:

Start med at lave avocadosalsaen. Det gør du ved at skære avocado og tomater i tern, hakke forårsløgene og smage til med lime, chili, salt og peber.

Tænd ovnen på ca. 150 grader. Bland de tørre ingredienser i en skål. Pisk æg og mælk i en anden skål. Pisk det hele sammen, så det er uden klumper. Vend til sidst majs i.

Varm en pande op, kom olie på, og kom ca. 4 spsk. dej på panden til hver pandekage. Der bliver 4 pandekager ud af portionen. De skal stege 2-3 minutter på hver side. Hold dem varme i ovnen, mens du steger resten.

Server de varme pandekager med avocadosalsaen til.

 

 

God fornøjelse – og god appetit!

 

Stjerner

 
41

17 kommentarer til “Kikærtepandekager med majs og avocadosalsa – opskrift”

  1. Spændende opskrift!

    Jeg er stor fan af amerikanske brunch pandekager, men forsøger også så vidt som muligt at undgå lyst mel. Lidt af et dilemma 🙂

    Men ud fra din opskrift ser det ud som om, at man kan erstatte det lyse mel i pandekagerne 1-1 med kikærtemel?

    Har det nogen negative konsekvenser, går det f.eks. ud over dejens evne til at hæve?

  2. Tak Søren! Bagepulveret får det til at hæve. Jeg er ikke sikker på, at jeg ville have pandekager med kikærtemel til morgenmad. De har mere en “frokostsmag” over sig.

  3. Jeg prøvede opskriften af den anden dag sommen med min søn, Mark, 4 år. Han er heelt vild med kikærtemelsbagning fordi det indebærer at vi selv skal lave melet ud af kikærterne i blenderen. 🙂

    Nå, men den her opskrift er altså et virkeligt hit!

    Jeg var vild med din opskrift på fladbrød, men den her slår den altså!

    Vi lavede pandekagene med champingon i stedet for majs, og det blev bare super lækkert! Rigtig frokostpandekagesmag!

    Tak for opskriften!

  4. Tusind tak for dine super gode opskrifter med kikærtemel. 😀

    Tænkte på om du har en god sukkerfri bourbon vanille is opskrift?

    Jeg er ingen ørn i et køkken, så jeg skal helst holde mig til en opskrift, hvis jeg skal lave noget let og lækkert. 😀

  5. Det lyder super lækkert, det må jeg prøve snart. Jeg bliver nødt til at spørge for nu har jeg læst opskriften nogle gange og jeg kan ikke gennemskue – hvorfor skal jeg tænde ovnen, det lader ikke til at jeg bruger den til noget? 🙂

  6. Hej Susan
    Uh, jeg tænkte lige, at jeg må have glemt at skrive noget, men der står faktisk: “Hold dem varme i ovnen, mens du steger resten.” – så der var en god forklaring 🙂

    Ha’ en god dag!

  7. Ups! Afsløret! Jeg stoppede vist med at nærlæse da jeg kom til “kom olie på panden ,,,” for så vidste jeg jo godt resten! 🙂

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll til toppen