Saftige kødboller med blomkål, broccoli og skysauce
Uh, der har været tryk på. Og når der er tryk på, er det herligt med gode, sunde og hurtige opskrifter, så her får du én af slagsen. Ja bevares, der er lidt fløde i, men det har nu aldrig skadet nogen 🙂
Du kan selvfølgelig skifte broccoli og blomkål ud med grøntsager efter din egen smag. Husk nu at bruge en god italiensk skinke. Resultatet bliver så meget bedre!
Sådan gør du:
- Bland oksekød og skinke med resten af ingredienserne til farsen, og rør det til en fast fars. Form farsen til ca. 14 små kødboller, og steg dem gyldne på panden i smør.
- Del broccoli og blomkål i mindre buketter, og kog dem, så de stadig har bid.
- Hold kødbollerne varme i ovnen, mens du laver skysaucen. Kog panden af med bouillon og fløde, kog saucen igennem, og smag den til med krydderier. Giv den evt. et par dråber kulør.
- Anret det hele på et serveringsfad, og server skysaucen ved siden af.
God fornøjelse – og god appetit!
Prep time: 25 minsCook time: 10 minsTotal time: 25 mins
SummaryEn meget nem ret med en fantastisk smag - og de er lige så gode kolde dagen efter!
- Ingredients
- 500 Gram Magert hakket oksekød
- 250 Gram Kogt og finthakket skinke
- 3/4 dl Piskefløde
- 1 tsk Paprika
- 1 tsk Tørret rosmarin
- 1,5 dl Oksebouillon
- 1,5 dl Piskefløde
- Directions
- Bland oksekød og skinke med resten af ingredienserne til farsen, og rør det til en fast fars. Form farsen til ca. 14 små kødboller, og steg dem gyldne på panden i smør. Del broccoli og blomkål i mindre buketter, og kog dem, så de stadig har bid. Hold kødbollerne varme i ovnen, mens du laver skysaucen. Kog panden af med bouillon og fløde, kog saucen igennem, og smag den til med krydderier. Giv den evt. et par dråber kulør. Anret det hele på et serveringsfad, og server skysaucen ved siden af.