Lillys indiske kylling – opskrift

Lillys indiske kylling – opskrift

Denne ret har sikkert et eller andet indisk navn – men hjemme hos os har den altid heddet “Lillys indiske kylling” – og det gør den, fordi jeg har lært at lave den af Lilly, som er en sød indisk dame. Det er også en ret, som nogle af vores gæster har bestilt, til næste gang de kom.

Ingredienser:

Kylling:

1-1½ kg kyllingebryst – gerne med ben, men fjern skindet – klip hvert bryst i 3 stykker

1 stort løg, finthakket

3-4 fed hvidløg, finthakket

3 store grønne chili, finthakket (uden kerner)

Ca. 30 g revet ingefær

2 laurbærblade

1-2 tsk. chilipulver (indisk karry-chili)

2 tsk. korianderpulver

1 tsk. paprika

3 tsk. salt

Friskkværnet sort peber

En god sjat olivenolie

2 spsk. soyasauce

¼ l fløde

Sådan gør du:

Bland ingredienserne til marinaden i en stor skål (alt ovenstående på nær fløden), og vend kyllingestykkerne i. Lad det trække i køleskabet et par timer. Kom det i en gryde, og lad det simre en times tid. Tilsæt lidt vand, hvis der ikke er væske nok. Lige før servering tilsættes fløden, som lige koger op.

Ingredienser:

Indisk salat:

1 løg, finthakket

4 tomater, hakkede

1 dl friske, hakkede korianderblade, groft hakket

½ agurk, skrællet og skåret i tern

Saft af ½ citron

Lille ½ tsk. stødt spidskommen

Lille ½ tsk. garam masala

1 tsk. salt

Friskkværnet sort peber

Tilbehør: Poppodums og basmatiris

Kan du li’ det hot – så skruer du bare op for chillien!

God fornøjelse – og god appetit!

Stjerner

 
3.54

28 kommentarer til “Lillys indiske kylling – opskrift”

  1. Det lyder bare helt vildt lækkert Charlotte. Elsker en god stærk indisk kylling ret og virker til denne falder lige i min smag mht. ingredienserne.
    Den ret må jeg få lavet snarest.

  2. Hej Claus. Det kan du også tro, det er. Jeg er for alvor ved at kaste mig ud i indisk kogekunst, så der kommer sikkert mere af det. Ha’ en god dag!
    Mange hilsner Charlotte

  3. Hello. Mine tænder løber allerede i vand ved synet af Lillys indiske kylling, og tak for opskriften Charlotte. Vi har jo afgivet bestilling på denne indiske unikke ret, i hvert fald een gang, altså før Verden gik af lave og folk flyttede til Florida. Men kære læsere af denne indbydende blog: Prøv den – Prøv den. Kærlige weekendhilsner fra Else

  4. Hej Else. Tak for din søde hilsen 🙂 Jeg har et par andre indiske retter, I må prøve, når I kommer og besøger os her i Florida. Ka’ I nu ha’ en rigtig god weekend. Knus

  5. Du skal lige have kigget på billederne – de ligger i fuld kamera størrelse (over 2MB pr. stk!) så de skal lige skaleres ned, så siden kan loades ordentlig. Jeg skulle mene at WordPress kan klare den slags selv, men måske der skal et plugin til…

    Ser ellers lækkert ud 🙂

  6. Den skal prøves, mums det ser lækkert ud. Tror lige jeg smutter ud og køber ind til det så vi kan få det senere. Elsker god indisk mad.

    Dejligt med de lækre billeder, der virkelig sælger rette 😉

  7. MUMS! det smagte rigtig godt Charlotte mmmmm….. Det skal helt sikkert laves igen. Børnene syntes bare det var alt for stærkt…

  8. Hej Charlotte.
    Søgte efter en enkel indisk ret med kylling og faldt over din side. Lavede det i går – og det blev super godt! Hold op hvor var det nemt i øvrigt! Bliver helt klart en opskrift til gemmerne.

  9. Hej Charlotte.

    jeg søgte efter en lækker indisk ret og ” faldt ” over din på nettet. Har lavet den idag, og den ser extrem lækker ud. vi skal spise den iaften og jeg glæder mig…alene duften…uhmmm.
    Tak for indputtet.
    Hilsen fra Bettina

  10. Hej.
    Er simpelthen nødt til at prøve denne ret. Men det der chili pulver/indisk karry chili. Er det alm chili pulver eller en blanding af chili og karry?
    På forhånd tak

  11. Hej Jannie!
    Den er også super god 🙂 Jeg bruger en chili, som jeg køber i en indisk special butik. Hvis du ikke lige har en sådan i nærheden, kan du bare bruge almindelig chilipulver. Brug bare lidt mere så 😉

  12. Hej Charlotte.
    Hvormange personer er opskriften beregnet til (både kylling curry og salat) ?

  13. Hej. Så vidt jeg ved, at i det indiske køkken bruge men ikke fløde og soyasouce. Retten ser i øvrigt tørt ud. Måske kan du bruge det til noget. VhFigen

  14. Det kan jeg så til gengæld fortælle dig, at man gør. Jeg har lært retten af en inder. Og den er på ingen måde tør. Men du laver selvfølgelig bare din ret, som du synes. Og så fortsætter vi andre med denne skønne ret! 🙂

  15. Lise-Lotte Folman

    Fantastiske opskrifter – Både Kylling og salat
    Tilberedte begge dele i aftes til et hold gæster, som jeg har været på yogarejse med i Sydindien
    Velsmagende og lækkert..

  16. Thomas Rask

    Lyder lœkkert. Er i fuld gang med retten med hjemmelavet naan 🙂

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll til toppen