Denne ret har sikkert et eller andet indisk navn – men hjemme hos os har den altid heddet “Lillys indiske kylling” – og det gør den, fordi jeg har lært at lave den af Lilly, som er en sød indisk dame. Det er også en ret, som nogle af vores gæster har bestilt, til næste gang de kom.
Ingredienser:
Kylling:
1-1½ kg kyllingebryst – gerne med ben, men fjern skindet – klip hvert bryst i 3 stykker
1 stort løg, finthakket
3-4 fed hvidløg, finthakket
3 store grønne chili, finthakket (uden kerner)
Ca. 30 g revet ingefær
2 laurbærblade
1-2 tsk. chilipulver (indisk karry-chili)
2 tsk. korianderpulver
1 tsk. paprika
3 tsk. salt
Friskkværnet sort peber
En god sjat olivenolie
2 spsk. soyasauce
¼ l fløde
Sådan gør du:
Bland ingredienserne til marinaden i en stor skål (alt ovenstående på nær fløden), og vend kyllingestykkerne i. Lad det trække i køleskabet et par timer. Kom det i en gryde, og lad det simre en times tid. Tilsæt lidt vand, hvis der ikke er væske nok. Lige før servering tilsættes fløden, som lige koger op.
Ingredienser:
Indisk salat:
1 løg, finthakket
4 tomater, hakkede
1 dl friske, hakkede korianderblade, groft hakket
½ agurk, skrællet og skåret i tern
Saft af ½ citron
Lille ½ tsk. stødt spidskommen
Lille ½ tsk. garam masala
1 tsk. salt
Friskkværnet sort peber
Tilbehør: Poppodums og basmatiris
Kan du li’ det hot – så skruer du bare op for chillien!
God fornøjelse – og god appetit!
Det lyder bare helt vildt lækkert Charlotte. Elsker en god stærk indisk kylling ret og virker til denne falder lige i min smag mht. ingredienserne.
Den ret må jeg få lavet snarest.
Hej Claus. Det kan du også tro, det er. Jeg er for alvor ved at kaste mig ud i indisk kogekunst, så der kommer sikkert mere af det. Ha’ en god dag!
Mange hilsner Charlotte
Rigtig lækker opskrift – den bliver lige testet i morgen 🙂 Tak for et godt indspark til en lørdag aften!
Hej Christian. Velbekomme, og tak for din kommentar 🙂 Håber det falder i din smag. Jeg hører gerne, hvad du synes. Rigtig god weekend!
Hello. Mine tænder løber allerede i vand ved synet af Lillys indiske kylling, og tak for opskriften Charlotte. Vi har jo afgivet bestilling på denne indiske unikke ret, i hvert fald een gang, altså før Verden gik af lave og folk flyttede til Florida. Men kære læsere af denne indbydende blog: Prøv den – Prøv den. Kærlige weekendhilsner fra Else
Hej Else. Tak for din søde hilsen 🙂 Jeg har et par andre indiske retter, I må prøve, når I kommer og besøger os her i Florida. Ka’ I nu ha’ en rigtig god weekend. Knus
Hej igen
Jeg må lige fortælle at jeg lavede den lørdag aften. Den faldt i absolut god jord. En super god opskrift!
/Christian
Hej Christian. Det er jeg glad for at høre. Tak for din tilbagemelding 🙂
Du skal lige have kigget på billederne – de ligger i fuld kamera størrelse (over 2MB pr. stk!) så de skal lige skaleres ned, så siden kan loades ordentlig. Jeg skulle mene at WordPress kan klare den slags selv, men måske der skal et plugin til…
Ser ellers lækkert ud 🙂
Hej Michael. Ja tak, jeg ved det godt. Det er kun de første par billeder, den er gal med. Så fandt jeg heldigvis en løsning på det.
Den skal prøves, mums det ser lækkert ud. Tror lige jeg smutter ud og køber ind til det så vi kan få det senere. Elsker god indisk mad.
Dejligt med de lækre billeder, der virkelig sælger rette 😉
Hej Annette
Tak – og god fornøjelse med det. Det er en rigtig lækkerbisken!
MUMS! det smagte rigtig godt Charlotte mmmmm….. Det skal helt sikkert laves igen. Børnene syntes bare det var alt for stærkt…
Godt at høre. Og skønt med tilbagemelding! Og ja, det er nok for stærkt for de fleste børn. Ha’ en dejlig dag!
Hej Charlotte.
Søgte efter en enkel indisk ret med kylling og faldt over din side. Lavede det i går – og det blev super godt! Hold op hvor var det nemt i øvrigt! Bliver helt klart en opskrift til gemmerne.
Hej Camilla,
Det er godt at høre. Det er bestemt også en af mine favoritter 🙂
Hej Charlotte.
jeg søgte efter en lækker indisk ret og ” faldt ” over din på nettet. Har lavet den idag, og den ser extrem lækker ud. vi skal spise den iaften og jeg glæder mig…alene duften…uhmmm.
Tak for indputtet.
Hilsen fra Bettina
Velbekomme Bettina! Uhm – jeg får selv helt lyst til indisk. Håber den faldt i din smag 🙂
Hej.
Er simpelthen nødt til at prøve denne ret. Men det der chili pulver/indisk karry chili. Er det alm chili pulver eller en blanding af chili og karry?
På forhånd tak
Hej Jannie!
Den er også super god 🙂 Jeg bruger en chili, som jeg køber i en indisk special butik. Hvis du ikke lige har en sådan i nærheden, kan du bare bruge almindelig chilipulver. Brug bare lidt mere så 😉
Hej Charlotte.
Hvormange personer er opskriften beregnet til (både kylling curry og salat) ?
Hej Ann
Den er beregnet til 4 personer, vil jeg sige.
Hej. Så vidt jeg ved, at i det indiske køkken bruge men ikke fløde og soyasouce. Retten ser i øvrigt tørt ud. Måske kan du bruge det til noget. VhFigen
Det kan jeg så til gengæld fortælle dig, at man gør. Jeg har lært retten af en inder. Og den er på ingen måde tør. Men du laver selvfølgelig bare din ret, som du synes. Og så fortsætter vi andre med denne skønne ret! 🙂
Fantastiske opskrifter – Både Kylling og salat
Tilberedte begge dele i aftes til et hold gæster, som jeg har været på yogarejse med i Sydindien
Velsmagende og lækkert..
Tak Lise-Lotte. Det er jeg glad for at høre 🙂
Lyder lœkkert. Er i fuld gang med retten med hjemmelavet naan 🙂
Mmmmmm det lyder vel nok lækkert!