Mamey Sapote – og hvad er det så for størrelse?

Mamey Sapote – og hvad er det så for størrelse?

Når vi er ude at handle her i Florida, støder vi tit på nogle frugter og rødder etc., som vi slet ikke kender i Danmark. Vi synes, det er sjovt at prøve at købe dem og så finde ud af, hvad vi så stiller op med dem. Og der er sådan, vi kom til at kende Mamey Sapote, som faktisk er en lokal frugt her fra Florida. Frugten vokser på et træ, har brunt skind og en smuk orange farve indeni. Den smager faktisk lidt af Mazarin kage, og har nogenlunde konsistens som en blød avocado. Frugten har mange gode egenskaber som fx øget immunforsvar, beskytter mod hjertesygdomme, kan hjælpe mod forhøjet blodtryk, kan hjælpe mod osteoporose, er antiseptisk og kan også spises for at hjælpe en urolig mave – og så menes den endda også at være et elskovsmiddel, så der er da vist ikke noget at betænke sig på.

Vi tryllede en milkshake, smoothie eller babymos eller hvad vi nu skal kalde det ud af den – godt smagte det i alle fald og så er det perfekt som en sund dessert.

Der er ikke meget opskrift i det, for vi blendede blot kødet af en Mamey Sapote med en halv liter mælk – og voila – desserten er serveret. Man kan tilsætte lidt honning, hvis ikke frugten er sød nok, men det var den i vores smag.

Nu er det jo nok ikke lige en frugt, du finder i den lokale Kvickly, men skulle du se den ved din lokale grønthandler eller andet, så skynd dig at prøve den.

 

 

 

God fornøjelse – og god appetit!

Stjerner

 

1 kommentar til “Mamey Sapote – og hvad er det så for størrelse?”

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to Top