I vores lokale supermarked har de altid en masse spændende grøntsager og rødder. Flere gange havde vi set en Name root. Hvad er Name root så for en størrelse? Den minder jo lidt om en kartoffel. Den er temmelig klistret i kødet, når man får hul på den, og så har den en spændende nøddesmag. Og hvad stiller man så op med sådan én? Det, man kan gøre, er at stege den i ovnen. Så det prøvede vi. Resultatet blev godt, og vi fik den faktisk til vores Mahi Mahi – se mere her
Her er Thomas i gang med at skære Name roden i skiver:
Ingredienser:
2 spsk. olivenolie
2 spsk. smeltet smør
havsalt
friskkværnet sort peber
2 name rødder – skrubbede og skåret i tynde skiver
Sådan gør du:
Bland olie og smør i en skål. Læg name skiverne på en bageplade, skiverne må ikke røre hinanden. Pensl smørblandingen på rødderne.
Bag dem i den øverste del af ovnen på 235 grader i 25-30 minutter til de har fået kulør og er sprøde. Vend dem én gang undervejs.
Kom salt og peber på, når de er taget ud af ovnen – og server med det samme.
God fornøjelse – og god appetit!
Det er jo nok ikke det letteste at skaffe Name rødder i DK, men jeg har før lavet noget lignende med fx jordskokker. Bare en idé!
Det lyder som en spændende grøntsag. Har aldrig smagt den, men som du selv nævner, så fåes den sikkert ikke i Danmark. Jordskokker kunne sikkert sagtens være et alternativ. Generelt er den type rodfrugter en overset og undervurderet spise.
Hej Lars. Ja, det er jo synd og skam – jeg er helt vild med jordskokker, dem har jeg til gengæld ikke set herovre…
Hov, sådan nogle rødder faldt jeg over i Bazar Vest her i Århus i weekenden – men anede ikke hvad de skulle bruges til – så tak for tippet 🙂
Jeg har tilføjet dig til min blogrulle som ‘God mad – lækkert liv’. Gløder mig til at se hvad du disker op med 🙂
Glad hilsen
Malou
Hej Malou
Velbekomme – godt at høre, at de kan fås i DK.
Jeg læser også med på din blog af og til med stor fornøjelse 🙂
Mange hilsner tilbage