Risalamande opskrift – lavet af risottoris

Vidste du, at en risalamande lavet af risottoris bliver fuldstændig perfekt? Og ja – det gør den. Jeg lavede i går denne risalamande og har fået kreeret en virkelig lækker sag. Jeg er blevet inspireret af min mors opskrift lavet på god gammeldags maner med grødris og fremtryllet min egen version, som jeg synes er lige i øjet. Den blev lavet ud fra, at det her i USA, hvor vi bor, er vanskeligt at skaffe grødris. Faktisk vil jeg fremover lave den med risottoris – selv om jeg kunne skaffe grødris 🙂 Lad mig høre, hvad du synes.

Her er risalamande til 6-8 personer.

Og husk nu den hele mandel – og mandelgaven!

God fornøjelse – og god appetit!

 

Risalamande opskrift – lavet af risottorisRisalamande opskrift – lavet af risottorisSummaryKom mælk, sukker, salt, flækkede vanillestænger og –korn i en tykbundet gryde eller sauterpande. Bring det forsigtigt i kog, og tilsæt risene. Rør grundigt i et minuts tid. Læg tætsluttende låg på, og lad det koge i 18-22 minutter (eller iht. instruktionerne på risene). Rør i det jævnligt, og hold godt øje med, at det ikke koger over.

Lad grøden køle helt af – og bliv ikke bekymret over, at den er meget flydende. Den skal nok sætte sig.

Tag vanillestængerne op, og vend mandlerne i grøden. Pisk fløden, og vend den forsigtigt i. Kom det i en serveringsskål, og stil det på køl, til det skal serveres. Server med kirsebærsauce.

4.565
9
    Ingredients

  • 2 dl risottoris
  • 1 liter sødmælk
  • 2 vanillestænger
  • 75 gram sukker
  • 1 knivspids salt
  • 100 gram smuttede hakkede mandler
  • 4 dl piskefløde
    Directions

  1. Kom mælk, sukker, salt, flækkede vanillestænger og –korn i en tykbundet gryde eller sauterpande. Bring det forsigtigt i kog, og tilsæt risene. Rør grundigt i et minuts tid. Læg tætsluttende låg på, og lad det koge i 18-22 minutter (eller iht. instruktionerne på risene). Rør i det jævnligt, og hold godt øje med, at det ikke koger over.

    Lad grøden køle helt af – og bliv ikke bekymret over, at den er meget flydende. Den skal nok sætte sig.

    Tag vanillestængerne op, og vend mandlerne i grøden. Pisk fløden, og vend den forsigtigt i. Kom det i en serveringsskål, og stil det på køl, til det skal serveres. Server med kirsebærsauce.

Yield6-8 personer

Rating

Stjerner

 

5 kommentarer til “Risalamande opskrift – lavet af risottoris”

  1. Jeg var den lykkelige prøvekanin – og det gør jeg gerne igen. Jeg tror, det er den bedste risalamande, jeg har smagt i mit liv, og den slår endda min salige moders. Enhver, der har smagt hendes, ved, at det er store ord!

  2. Hej!
    Det lyder som en rigtig god loesning (bor i UK, hvor det er ogsaa er lidt besvaerligt). Ville hoere, om du havde proevet det bare til risengroed, altsaa smagt foer du kom floedeskummet i? Fungerer det?

    Tak! <3

  3. Erik Liljenberg

    Hej,
    som bosiddende i Greenville, SC var denne opskrift redningen på min jul i år pga manglende grødris. Men det var faktisk stadig en opgave at finde Risotto ris uden at det var flavored instant prep.

    Det var noget overraskende at risen sætter sig så meget på trods af den er ret flydende – men resultat var bare fantastisk.

    Mange tak og glædelig jul i det sydlige (hvis du stadig bor i FL)

    Erik

  4. Hej Erik

    Ja, jeg er stadig i FL, og vi fik også Risalamande af risottoris 🙂 Glad for at høre, at opskriften reddede risalamanden i julen!! Glædelig jul herfra også.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll til toppen