Her er opskriften på min yndlings Spaghetti Bolognese. Den er nem at lave – men husk, at lader du den simre i 1 1/2 – 2 timer bliver den endnu bedre.
Husk at bruge grovpasta. Køber du en god grovpasta, smager det mindst lige så godt som den hvide – og så er det meget sundere.
Som du kan se, skal du bruge parmesan til at rive over retten, inden du spiser den. Nå ja, det skal jeg jo selvfølgelig ikke bestemme, men det er en fantastisk smagsoplevelse at gøre det. Parmesanost på brev duer bare ikke! Det er komplet uegnet til menneskeføde og en fornærmelse mod alle anstændige smagsløg. Brug friskrevet parmesan – og kan du ikke få parmesanost, kan du også bruge Grana Padana. Det fås i alle supermarkeder i Danmark. Og har de det ikke – så find et andet sted at handle!
Ingredienser:
500 g magert hakket oksekød
125 g pancetta
3 ds. hakkede tomater
3-4 fed hvidløg
1 løg
1 stængel bladselleri
2 dl rødvin
2 tsk. oregano
Lidt olivenolie
2 -3 tsk. salt
Friskkværnet sort peber
1 tsk. kanel
Grovspaghetti el. -linguine
Friskrevet parmesanost
Sådan gør du:
Skær pancettaen i små tern, og steg den på panden i olivenolien ved middel varme ca. 5 minutter.
Hak løg, hvidløg og bladselleri fint, og kom det på panden sammen med pancettaen. Efter et par minutter tilføjes hakket oksekød, som brunes i yderligere et par minutter. Tilsæt nu salt, lidt friskkværnet peber, oregano samt kanel. Steg, til kødet ikke længere er rødt.
Herefter tilføjes de flåede tomater og rødvinen. Retten skal nu simre i 1½ til 2 timer. Smag til med salt til sidst.
God fornøjelse – og god appetit!
Jeg vil med det samme bringe en advarsel vedr. den opskrift! Hvis du laver den ret, og du har en svaghed for mad, får du ondt i maven. Det er ganske enkelt umuligt at lade være med at spise for meget af den bolognese. Det kunne selv den bedste italienske mama ikke lave bedre 😉
Den vil jeg lave i morgen. Jeg glæder mig, og håber da ikke jeg for alt for ondt i maven. 🙂
Hej Charlotte.
Det lyder rigtigt godt – og skal prøves af. Har “drenge weekend” med mine to drenge nu her, så den ligger til højrebenet 😉
Potter
Tak for opskriften, Charlotte. Og tak til Thomas for at henvise til den fra Twitter. Det lyder bestemt også godt, så jeg har printet, og den er med på ugeplanen når jeg holder en fridag og laver aftensmaden.
Håber I nyder Florida. 🙂
@Mathias Rigtig god fornøjelse – ellers stop, før du får ondt i maven -det smager super næste dag til frokost 🙂
@Potter God idé – lad mig høre, om det falder i god jord. Godt at høre fra dig.
@Blunck Velbekomme og god fornøjelse. Vi nyder Florida, kan du tro. Her er helt fantastisk – meget bedre, end vi havde turdet drømme om!
Umm… lyder dejligt med den nye opskrift. Der går ikke længe før man bliver træt af den “normale” opskrift
Hej Emil. Den kan bestemt anbefales. Mange hilsner Charlotte
Det lyder godt nok lækkert, kan næsten ikke vente med at prøve den 🙂
Hej Jesper. Den er herligt nem at lave. God fornøjelse!
Tak for opskriften. Den har jeg nu meldt mig frivilligt til at lave hjemme i husstanden. Generelt er SIMPLE retter, som man gider (har tid til?) at lave når man kommer sent hjem fra job altid velkomne. 🙂
Og så kan jeg tilføje et lille tip, nemlig at det med lige at tilføje lidt rødvin som gjort her, rent faktisk virker rigtig godt i rigtig mange hakkekøds-retter – lige fra farsbrød til chili con carne (bare ikke for meget, det skal jo ikke smage af rødvin, blot fremhæve nogle smagsnuancer, eller hvad der nu sker) 🙂
Hej Christian. Det er også den slags opskrifter, du vil finde flest af her. Vi har også et travlt liv, men vil også gerne spise godt, og man kan sagtens få god mad, der ikke tager en evighed at lave. Ja, rødvin er godt. Jeg bruger også nogle gange lidt god balsamico, det gør også noget godt for mange ting.
Det skal helt klart prøves 🙂
Man bliver jo helt sulten af at læse om den dejlige bolognese. Det skal helt sikkert prøves 🙂
Tak for en god og overskuelig blog.
Hej Morten
Tak for de pæne ord 🙂
Jeg får faktisk også selv lyst til én gang Spaghetti Bolognese.
Hej Charlotte
Ja nu har jeg også prøvet din opskrift og den gik lige ind hos hele familien. Sjovt at følge hvordan børnene kunne smage nye ingredienser i forhold til hvad de tidligere har fået af bolognese. Nikolai kommenterede med det samme duften af kanel og Rebekka smagte rødvinen (hvordan så hun kunne vide det, for hun drikker jo normalt ikke denne drue!) og jeg syntes ikke den smagte igennem.
Kødet købte jeg hos Doris på University!
Tak for din inspiration!
Familien Friborg i Florida 🙂
Hej Charlotte
Dejligt at høre kommentarerne fra familien – og sjovt at høre, hvad Nikolai og Rebakka syntes.
Vi er også blevet så glade for kødet hos Doris. Og deres italienske is er jo heller ikke at foragte 😉
Nu ses vi snart – og det glæder jeg mig til. Dejligt at kunne være til inspiration med opskrifterne.
Knus fra din navnesøster!
Hej Charlotte.
Hvor kan man købe det der pancetta og har du købt det i stykker der skulle skæres af eller i tynde skiver?
Er der evt. andet jeg kan bruge hvis ikke jeg kan finde det?
Er retten til 4 pers.?
Glæder mig til at prøve den 🙂
Mvh. Jeanne
Jeg skal lave den til 10 pers. (alle voksne og halvdelen er fuldvoksne mænd med god appetit) hvor mange gange vil du gange retten op?
Undskyld alle sprgsmålene, vil jo bare gerne at den bliver god 🙂
Hej Jeanne
Jeg køber det i skiver og skærer det i tern. Du kan få det i de fleste større supermarkeder. Du kan erstatte det med bacon, men det giver ikke helt så fin en smag.
Retten er til 4 personer. Til dit selskab ville jeg enten fordoble eller tredoble retten. Hvis du tredobler, er der helt sikkert til en god frokost næste dag 🙂
Rigtig god fornøjelse med retten – og spørg endelig 🙂
@Mathias — hvorfor dælen skulle du få ondt i mavsen? På grund af overspisning?
Det lyder som en god opskrift, og det er frækt med det lille kanelpift.
Jeg har gode erfaringer med at bruge hele udskæringer i stedet for hakket kød. Tværreb, bov fx. Evt. af kalv isf. okse. Det kræver selvfølgelig noget længere tid for at blive mørt, men saucen bli’r kraftigere og mere tung i det. Egner sig godt til efterår/vinter!
Alt godt,
Kasper
Tak Kasper – det giver en god karakter til retten med kanelen.
Tak for ideen med hele udskæringer. Det må vi prøve en dag.
har ikke prøvet din opskrift, min egen ligner meget din. Men jeg kan anbefale at eksperimentere lidt med forskellige råvarer. Jeg kan godt li at putte rigtig mange forskellige grønsager i min kødsovs, fx revet gulerod og fint hakket porer. Det gør bare at det mætter så meget mere og så bliver det jo også endnu sundere 🙂
MVH Kim
Uha en ret der skal prøves. Minder om en opskrift til lasange jeg har prøvet, her har jeg brugt en hvidvin mens kødet stadig er en anelse rødt, for at optage lidt mere smag. Ligeledes har jeg forsøgt med en teskefuld sukker, efter et råd, da det også fremhæver smagen.
Men nu ved jeg da hvad den næste ret er jeg skal lave. Og ang. pastaen hvis nu man ikke laver det selv, så prøv en med æg, det er superlækkert og fåes i de fleste supermarkeder (DK ).
Revet gulerod er nemlig rigtig godt til Spaghetti Bolognese. Tak for ideerne, som her er givet videre.
Sukker er genialt til lige at runde en sauce af. Jeg synes nu ikke lige denne behøver det, men man kan jo altid smage sig frem.
i stedet for sukker, kan man nu bruge et æble, ikke for sødt. det virker kanon som sødestof i maden.
Hvad med selve grovspaghetti’en? Hvordan skal den koges?
Den skal bare koges iht. pakkens forskrifter. Jeg kommer altid godt med salt i vandet og nogle gange også grøntsagsbouillon, hvis det passer sig – og det gør det her 🙂
Jeg lavede den her til min kæreste og mig i går. Sædvanligvis er jeg ikke lige den største mester i et køkken, men vi blev enige om, at jeg denne gang havde ramt hovedet på sømmet. Jeg indrømmede naturligvis, at jeg havde opskriften fra dig og vi blev enige om, at vi hellere måtte smide et lille ‘tak for opskriften’.
Så det er hermed gjort 🙂
Tak – herligt at høre. Du må kaste dig ud i min Chili Con Carne næste gang 🙂
Endnu engang tak for tilbagemeldingen!
ja jeg bruger også kanel en del i min mad, det gør altså en del… jeg vil prøve opskriften bare med lidt hvidvin i stedet 🙂
Det er sikkert også godt med hvidvin – det er der i hvert fald ingen sauce, der nogensinde har taget skade af 😉