Sprød müsli uden sukker – opskrift

Spring til opskrift
Sprød müsli uden sukker – opskrift

Så fik jeg taget hul på en morgenmadskategori. Og selvfølgelig skal den første opskrift her være på en lækker hjemmelavet müsli.

Vi får selv hver dag yoghurt naturel med müsli. Det mætter godt, og så er müslien selvfølgelig uden sukker. Jeg bruger xylitol, fordi det er et 100% naturligt sødestof, der har et glykæmisk indeks på 0. Og det betyder, at det overhovedet ikke påvirker dit blodsukker eller feder. Og så er xylitol faktisk særdeles gavnligt for tænder og mundhule. Du kan reelt erstatte sukker i næsten alle sammenhænge med xylitol – med deraf følgende gevinst på både badevægt og tænder.

 

 

God fornøjelse – og god appetit!

Stjerner

 
4.1712

24 kommentarer til “Sprød müsli uden sukker – opskrift”

 1. Lækker opskrift du har lavet.
  Hvis man vil ikke er så fanatisk, så kan man med fordel lave nøddekurve, og så tage de nøddekurve der er til overs og hakke dem i små stykker, og blande sammen med müslien. Det er SUPER lækkert – og meget usundt :=)

 2. Xylitol er helt fint som erstatning, bare pas på du ikke spiser alt for meget af det på en gang, da det virker helt fantastisk som afføringsmiddel..
  Jeg arbejdede en gang på Dandy (nu Gumlink), hvor vi brugte Xylitol i det sukkerfri tyggegummi.. Jeg havde nattearbejde deroppe og en nat kedede vi os lidt, og prøve at spise noget der svarede til en kopfuld xylitol.. Jeg sad gevaldigt meget på toilet den nat og hele dagen efter 🙂

 3. Tusind tak Birthe. Ja, jeg må jo indrømme, det er noget, jeg har lært at kende herovre, men jeg googlede det faktisk på google.dk inden, og der kan fås noget lignede i DK. Også en rigtig god weekend til dig Birthe!

 4. 6 SPISESKEfulde Xylitol lyder godt nok af meget 😛

  Pas på, hvis du ikke lige kan finde Xylitol i Danmark. De andre kunstige sødemidler er super koncentrerede, og får nemt en meget “underlig” smag, hvis du kommer til at overdrive det. Hvilket er ret nemt.

  Ellers ser det godt nok lækkert ud!

 5. Hej Søren
  Det er faktisk ikke ret meget, det søder sådan cirka ligesom sukker. Xylitol skulle være nemt at finde. Det kaldes vist nok også for Birkesød i DK. Jeg kender godt til den der kunstige sukkersmag nogle kan have, men den her er faktisk rigtig god og ikke meget sød. Mange hilsner herfra!

 6. Hej Charlotte 🙂 Jeg tåler ikke gluten så godt. har du erfaring med, at bruge noget som erstatning for dette? De bedste hilsener Annette

 7. anne munkholm

  Rigtig god info fra jer begge! Jeg er en af dem, der hele livet har kaempet med ca. 10 kg overvaegt. jeg proever nu ved laeges hjaelp igen. Hun siger
  Pulver, Prevent Start 2x dagligt
  et maaltid: 200 gr fisk, kylling eller kalkun med 250 gr salat, groen, tomat, agurk
  2-3 liter vand pr dag
  Det er haardt. Supplerer selv med haandfuld mandler og rosiner ( er rosiner no go?)
  Jeg drikker 2-3 krus kaffe pr dag med LIGHT daasefloede, 4%, er den floede no go?
  Venlig hilsen
  Anne Munkholm

 8. Lise Andersen

  Hej
  det lyder rigtig godt det vil jeg klart prøve men tænkte på om man kan bruge stevia som søde middel eller er det no go ?
  Hilsen lise

 9. Betina Andersen

  Hej Charlotte.

  Jeg er rigtig glad for mine grove havregryn om morgenen, men hvordan er det med havregryn..? Må man spise dem hver dag og i hvor mange mængder? Jeg kan se, at du også har dem i denne morgenmad, så de kan vel ikke være helt slemme med kulhydrater…

  På forhånd tak for hjælpen 🙂

 10. Hvor længe har du sådan en bøtte xylitol?
  Jeg kan se at en bøtte på 800 g koster godt 160 kr her i Danmark, hvilket er en smule dyrt. Men når jeg tænker over det, bruger jeg egentlig ikke super meget sukker i dagligdagen, så jeg kunne godt forestille mig, at sådan en bøtte vil holde længe alligevel?

 11. Pia Meinholt

  Lækker mūsli. Jeg har bare ikke kunnet finde vaniljepasta nogen steder. Jeg hældte noget agave sirup i istedet for, for at gøre det lidt fedtet.
  Tænker at det måske kunne gøre det i stedet for, men ved det jo ikke, da jeg ikke kender vaniljepasta. Behøver jeg overhovedet at putte Birkerød i?
  Nu skriver du og Thomas at det skal være fed yoghurt, men at græsk yoghurt også er ok, men den findes jo både i 2 og 10%, og så vidt jeg forstod var det fint med 2% er dette korrekt? For så vidt jeg forstår er det mest sukker i tænker på her ikke? Hvad med skyr? Det er jo fedtfattigt men fyldt med protein, må jeg spise det?
  Det vil vel være en ekstra god ide at putte et par teskefulden knust hørfrø på også samt lidt ekstra kanel?
  Når I taler om hytteost er det så lige meget om det er 1,5 eller 4,5% fedt?
  På forhånd tak for svaret.
  Det er virkeligt fedt at kunne følge med I, hvad I og andre skriver, flot:-)

 12. Hej Pia
  Det giver ingen mening at prøve at erstatte vanilje med agave? Hvis du ikke kan finde vaniljepasta, kan du bruge høj kvalitet vaniljepulver.

  Birkerød? Det er en by på Sjælland, og den skal du ikke putte i. Jeg anbefaler Xylitol. Hvis du ikke kan lide en sød nuance, kan du jo undlade at bruge det.

  Jeg anbefaler enten en almindelig fuldfed 10% yoghurt eller Græsk yoghurt. Skyr er også ganske udmærket grundet det høje proteinindhold.

  Ja – hørfrø og kanel er absolut en god ide!

  Hytteosten foretrækker jeg som 4,5% – og i relation til at slanke sig er det også det bedste valg.

 13. Hej Charlotte 🙂 Det lyder – som sædvanlig – lækkert… Jeg tåler ikke gluten så godt.
  På forhånd tak for hjælpen. Bedste hilsener, Lise

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to Top