Tyrkiske fladbrød med hummus, kylling og avocadosalat – opskrift

Denne ret er hurtigt lavet – og så smager den fantastisk. Vi stiller altid tingene på bordet i skåle og på fade, så man kan kan kreere sin rulle selv. Det er en hyggelig måde at spise sammen på, og det ender altid med at én eller anden får fyldt lidt rigeligt i rullen.

Kylling med smag af Tyrkiet:
2-3 kyllingebryster
1 tsk. stødt spidskommen
1 tsk. røget paprika
2 knuste fed hvidløg
1 tsk. tørret oregano
Salt
Friskkværnet sort peber
1-2 spsk. olivenolie

Skær kyllingebrysterne ud i wokstrimler. Bland alle krydderierne i en skål, og rør dem op med olien. Lad kyllingestrimlerne trække i køleskabet i marinaden, indtil du er færdig med de øvrige ingredienser.

Avocadosalat:
2 avokado i terninger
2 tomater i terninger
1 lille rødløg, finthakket
1 chili uden kerner, finhakket
1 god dusk koriander, finthakket
Saft af ½ lime
Salt
Lidt rørsukker

Vend ingredienserne sammen, og smag til med salt og rørsukker. Og jo, den er god nok – det runder smagen flot af.

Hummus:
1 dåse kikærter, afdryppet
2 tsk. tahin
Saft fra ½ citron
¼ dl olivenolie
½ tsk. spidskommen
1 knust fed hvidløg
Salt
Friskkværnet sort peber

Kom ovenstående i en skål, og blend det med en stavblender. Smag til.

Øvrige ingredienser:
Fladbrød

Grill kyllingestykkerne – helst på grill, ellers på en grillpande.

Varm brødet, og kom humus, kylling og avokadosalat i brødet, rul det – og vær så god at spis!

God fornøjelse – og god appetit!